Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta39122.08.20122

9128-2012 (641)

Pitkämäen kaupunginosan korttelin 84 asemakaavanmuutoksen "Pitkämäen portti" 10/2011 edellyttämä maankäyttösopimus (os. Postikatu 2)

Tiivistelmä:

Pitkämäen kaupunginosan kortteliin 84 laaditaan asemakaavanmuutosta, jossa kortteliin Pitkämäki-84 osoitetaan uusi liike- ja toimistorakennus. Tontin Pitkämäki-84-84-1 omistajan ST1 Oy ja Turun kaupungin välillä tehdään maankäyttösopimus, jolla maanomistaja sitoutuu osallistumaan Pitkämäen kaupunginosassa toteutettaviin yhdyskuntarakennemuutoskustannuksiin.

Kilajk § 391

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 14.8.2012:

Pitkämäen kaupunginosan korttelin 84 tontin 1 omistaja ST1 Oy on hakenut asemakaavanmuutosta XI-kerroksisen liike- ja toimistorakennuksen mahdollistamiseksi omistamalleen tontille.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta hyväksyi 22.5.2012 § 239 Pitkämäen Portti -nimisen asemakaavaehdotuksen 10/2011, joka on laadittu ST1 Oy:n hakemuksen pohjalta.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Pitkämäen kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne – ja kunnallistekniikaninvestointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Maankäyttösopimuskorvaukseksi Kiinteistöliikelaitos on määrittänyt 365.000 euroa, joka vastaa kaupungin käyttämään korvaustasoa vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Sopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä kun tontille aloitetaan uudisrakentaminen. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Kiinteistönomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen

Liite 1Maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Pitkämäen kaupunginosan korttelin 84 tonttia 1 koskevan maankäyttösopimuksen.

Samalla kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSt1 Oy


Liitteet:

Kilajk § 391
Liite 1:Maankäyttösopimus