Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta32219.06.20124

7234-2012 (049)

Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtajan hankintavaltuudet sekä valtuutus tonttien rakentamattomana siirroista päättämiseen johtokunnan kesätauon aikana

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtaja sijaisineen oikeutetaan 20.6.-14.8.2012 välisenä aikana ylittämään johtokunnan päättämät hankintarajat välttämättömäksi katsottavien hankintojen ja urakoiden osalta. Lisäksi liikelaitosjohtaja oikeutetaan päättämään kaupungin vuokraamien tai myymien tonttien rakentamattomana siirroista.

Kilajk § 322

Hallintopalvelut, Esa Mettälä 13.6.2012:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan tulevan kesätauon aikana 20.6.–14.8.2012 saattaa tulla päätettäväksi hankintoja ja urakoita, joiden arvo ylittää johtokunnan vahvistaman hankintarajan. Johtokunnan tulisi oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtaja sijaisineen ylittämään hankintarajat välttämättömissä tapauksissa edellyttäen, että tästä ilmoitetaan johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

Kiinteistöliikelaitoksen hyvän hallinnon periaatteissa on mainittuja liikelaitosjohtajan hankintavaltuuksiin kuuluvista asioista, että yli 80.000 euron hankintojen tarjouspyyntöä ei saa julkaista ennen kuin sen hyväksymistä koskeva päätöspöytäkirja on ilmoitettu johtokunnalle otto-oikeuden käyttämistä varten. Johtokunnan kesätauon aikana johtokunta ei saa tietoa päätöspöytäkirjoista normaaliin tapaan. Ilman erityisvaltuutusta, liikelaitosjohtajantoimivaltaan kuuluvia hankintojakaan ei saada eteenpäin kesätauon aikana. Tämän vuoksi johtokunnan tulisi oikeuttaa liikelaitosjohtaja sijaisineen edellä mainittujen päätösten täytäntöön panoon kesätauon aikana sen jälkeen kun päätöspöytäkirjoista on ilmoitettu johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

Toimivalta antaa suostumus rakentamattoman tontin siirtoon ilman, että siirrosta määrätään sopimuksen mukainen sopimussakko, on johtokunnalla. Koska anomuksia rakentamattomana siirroista saattaa tulla johtokunnan kesätauon aikana, tulisi asioiden joustavan käsittelyn ja rakentajien edun turvaamiseksi liikelaitosjohtaja valtuuttaa päättämään tonttien rakentamattomana siirroista johtokunnan kesätauon aikana tonttien haku- ja luovutusperiaatteiden edellyttämin perustein. Tämänkin toimivallan käyttämisestä tulisi ilmoittaa johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusJohtokunta päättää oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtajan sijaisineen 20.6.–14.8.2012 välisenä aikana:

- ylittämään johtokunnan päättämät hankintarajat välttämättömäksi katsottavien hankintojen ja urakoiden osalta

- hyvän hallinnon periaatteissa mainittujen yli 80.000 euron hankintojen tarjouspyyntöjä koskevien päätösten täytäntöönpanoon vaikka päätöstä ei ole ilmoitettu johtokunnalle

- päättämään kaupungin vuokraamien tai myymien tonttien rakentamattomana siirroista

Samalla johtokunta päättää, että ennen tämän päätöksen mukaisen toimivallan käyttämistä liikelaitosjohtajan sijaisineen on ilmoitettava asiasta johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

tiedLehmussaari Jari
tiedSaarimäki Ilkka
tiedSiirto Tapio
tiedTurto Jouko
tiedUusi-Uola Ilkka