Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta32819.06.201210

1658-2012 (000)

Kv - Turun kaupunkiseudun rakennemallin 2035 hyväksyminen (Kj)

Tiivistelmä:

Turun kaupunkiseudulle on laadittu kaupunkirakenteen kestävää kehitystä ja alueen vetovoimaisuutta edistävä rakennemalli 2035, jonka tärkeimpänä tavoitteena ja tuloksena on yhteinen näkemys kaupunkiseudun yhdyskuntarakenteen pitkän tähtäyksen päälinjoista. Rakennemallin tarkoituksena on ohjata kuntien tulevaa maankäytön suunnittelua yleispiirteisesti ja sitä on tarkoitus käyttää maakunta- ja yleiskaavoituksen lähtökohtana ja niitä palvelevana maankäytön strategiaa kuvaavana perusselvityksenä.

Kilajk § 328

Kiinteistöliikelaitos 8.6.2012:

Kaupunginvaltuusto päätti, että 2.4.2012 päivätty Turun kaupunkiseudun rakennemalli hyväksytään.

Perho Hellsténin kannattamana teki seuraavan ponsiehdotuksen:

Turun saaret muodostavat osan koko kaupungin vetovoimasta ja tarjoavat luonnollisen kasvusuunnan ja sellaiset houkuttelevat asumismahdollisuudet, joita ihmiset haluavat. Siksi kaupunginvaltuusto esittää pontenaan, että saarten osalta noudatetaan kaupunginvaltuuston jo hyväksymää osayleiskaavaa ja sen sisältämiä tavoitteita, ellei kaupunginvaltuusto toisin päätä.

Artesola Muukkosen kannattamana teki seuraavan ponsiehdotuksen:

Rakennemallin jatkokäsittelyssä on huomioitava erityisesti riittävien virkistys- ja viheralueiden säilyminen, sekä kaikkien asuinalueiden kehittyminen tasapuolisesti. Riittävät palvelut tulee turvata jokaisessa kehitettävässä keskuksessa, eikä myöskään haja-asutusalueiden palveluja saa heikentää.

Ponsiehdotukset päätettiin saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

OheismateriaaliKv 21.5.2012 § 82

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee kaupunginvaltuuston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.