Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta21025.04.20121

3389-2012 (041)

Kiinteistöliikelaitoksen kuukausiraportti 2012 - 3 sekä vuoden 2012 menojen ja tulojen 1. toteutumisennuste

Tiivistelmä: -

Kilajk § 210

Hallintopalvelut/talous, Timo Sankari 20.4.2012:

Kaupunginvaltuusto on 28.11.2011 § 217 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt, että virastot ja laitokset raportoivat omalle lautakunnalleen ja liikelaitosjohtajat johtokunnille sekä virastopäälliköt/liikelaitosjohtajat ko. sektorin apulaiskaupunginjohtajalle talouden ja toiminnan kehittymisestä sekä työvoiman käytöstä kuukausittain. Johtokuntien lakisääteisenä tehtävänä on päättää liikelaitoksen toiminnan kehittämisestä valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden rajoissa sekä seurata tavoitteiden saavuttamista ja raportoida niiden saavuttamisesta.

Kuukausiraportointi pitää sisällään talousarvion seurantaraportin (toteutuma), työvoiman käytön mittarit sekä tiedot talousarvion muutoksista ja poikkeamista. Kiinteistöliikelaitos tulee raportoimaan kuukausittain tällä samalla raportilla johtokunnalle toiminnan ja talouden kehittymisestä. Mikäli Kiinteistöliikelaitoksen toiminnassa tapahtuu merkittäviä poikkeamia talousarvion tavoitteisiin nähden, raportoidaan näistä poikkeamista mahdollisimman nopeasti johtokunnalle.

Kuukausiraporttien lisäksi johtokunnan kautta viedään eteenpäin toiminnan ja talouden kehittymisen raportit kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle, joista on määrätty talousarvion noudattamista koskevissa määräyksissä vuodelle 2012. Kaupunginvaltuuston vuodelle 2012 sitoviksi hyväksymien tavoitteiden sekä talouden tasapainottamiseen tähtäävien toimenpiteiden toteuttamisesta tulee raportoida kaksi kertaa vuodessa toiminnan ja talouden seurantaraportilla. Seurantaraportit tehdään heinäkuun lopun tilanteen ja talousarviovuoden lopun tilanteen mukaan.

Talouden ensimmäinen toteutumisennuste laaditaan maaliskuun lopun tilanteen mukaan. Toteutumisennuste koostuu tuloslaskelmaennusteesta, investointiosan toteutumisennusteesta sekä rahoituslaskelmaennusteesta. Toinen toteutumisennuste laaditaan samassa yhteydessä heinäkuun lopun toiminnallisten tavoitteiden seurantaraportin kanssa. Marraskuussa annetaan kaupunginhallitukselle kolmas talouden toteutumisen ennuste. Tilikauden 1.1. - 31.12.2012 lopullinen toiminnan ja talouden toteutuma raportoidaan tasekirjaan liitettynä.

Kiinteistöliikelaitoksen alkuvuoden toiminta on sujunut pääosin suunnitelmien mukaisesti ja näillä näkymin Kiinteistöliikelaitos tullee saavuttamaan sille asetetut tavoitteet. Kiinteistöjen myyntitavoite on tosin erittäin haasteellinen.

Kiinteistöliikelaitoksen maaliskuun kuukausiraportti sekä talouden toteutumisennuste on toimitettu keskushallintoon.

Oheismateriaali 1Kuukausiraportti 2012 - 3

Oheismateriaali 2Menojen ja tulojen 1. toteutumisennuste, yhteenveto

Oheismateriaali 3Tuloslaskelmaennuste 31.12.2012

Oheismateriaali 4Investointien toteutumisennuste 31.12.2012

Oheismateriaali 5Rahoituslaskelmaennuste 31.12.2012

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää merkitä tiedokseen Kiinteistöliikelaitoksen kuukausiraportin 2012 – 3 sekä vuoden 2012 menojen ja tulojen 1. toteutumisennusteen 1.1. - 31.12.2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.