Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta11821.03.20122

3359-2012 (642, 641)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä "Kreivilän koulu" (Paattinen) 853-558-1-11, Paattistentie 677

Tiivistelmä:

Aloitetaan toimenpiteet osoitteessa Paattistentie 677 sijaitsevan kiinteistön myymiseksi kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä.

Kilajk § 118

Tonttipalvelut, Timo Laiho 14.3.2012

Osoitteessa Paattistentie 677 sijaitsee Turun kaupungin omistamat kaksi koulurakennusta. Koulutoiminta em. rakennusten muodostamalla Kreivilän koulukiinteistöllä on loppunut vuoden 2011 lopussa, kun Paattisten alueen uusi koulurakennus valmistui. Rakennettu kiinteistö ei näin ollen ole enää tarpeellinen kaupungin omassa käytössä.

Rakennuksista vanhempi puinen koulurakennus on valmistunut vuonna 1927. Kaksikerroksisessa, noin 400 k-m2 suuruisessa puurunkoisessa rakennuksessa on alkujaan ollut luokkahuoneiden lisäksi myös kaksi opettajan asuntoa, jotka on muutettu koulukäyttöön. Rakennus on ollut poissa käytöstä vuodesta 2005 lähtien rakennuksessa esiintyneiden sisäilmaongelmien vuoksi.

Uudempi vuonna 1954 valmistunut noin 650 k-m2 suuruinen koulurakennus on teräsbetonirunkoinen ja sen julkisivu on rapattu. Rakennuksessa on kaksi kerrosta sekä kellari ja ullakko. Rakennuksessa on ollut opetustilojen lisäksi johtajaopettajan ja vahtimestarin asunnot, jotka on sittemmin otettu koulukäyttöön.

Rakennusten yhteinen lämmitysjärjestelmä on öljykeskuslämmitys ja rakennusten tekniikka on liitetty toisiinsa putkikanaalilla. Vanhemman rakennuksen käytössä olevana lämmitysjärjestelmänä ovat sähköpatterit. Rakennukset on liitetty kaupungin vesi- ja viemäriverkostoihin. Turun Museokeskuksen lausunnon mukaan koulurakennuksilla on kulttuuri- ja rakennushistoriallista arvoa ja ne tulee säilyttää ja kunnostaa niiden alkuperäistä tyyliä ja materiaaleja kunnioittaen.

Kreivilän koulun rakennukset sijaitsevat tilalla 853-558-1-11, jonka pinta-ala on kiinteistörekisterin tietojen mukaan 1,49 hehtaaria. Em. tila muodostuu kahdesta palstasta, ja nyt myynnin kohteena on lähtökohtaisesti liitteenä olevalla kartalla osoitettu noin 8074 m2:n suuruinen palsta. Myytävän maa-alueen koko tarkentuu myyntineuvotteluissa. Myytävän kohteen alueella ei ole voimassa olevaa asemakaavaa. Turun kaupungin yleiskaavassa alue on osoitettu pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AP).

Kohteen muuttuvasta käyttötarkoituksesta johtuen kohteen myyntimenettelyksi soveltuu kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely, jossa ensin ilmoittautumismenettelyllä haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin.

Liite 1Kartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- että rakennettu kiinteistö ”Kreivilän koulu” (Paattistentie 677, osa kiinteistöstä kiinteistötunnus 853-558-1-11) myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä siten, että ensin haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja ilmoittautumismenettelyllä, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin

- että varsinainen myyntiesitys ja -päätös tehdään jatkoneuvotteluihin perustuen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tonttipalvelut


Liitteet:

Kilajk § 118
Liite 1:Kartta Paattistentie 677