Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta9814.03.20125

2712-2012 (641)

Lentokentän kaupunginosan toimistorakennuskorttelin Lentokenttä-10 muodostusosan ostaminen Finavia Oyj:ltä, osoite Lentokentäntie

Tiivistelmä: -

Kilajk § 98

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 2.3.2012:

Turun Kaupungin ja Finavia Oyj yhteisenä tavoitteena on kehittää Turun lentoasema-aluetta. Lentokentän terminaali-2 käyttöasteen lisäyksen johdosta tulee lentokenttäalueella tehdä välittömästi muutostöitä, kuten 2-terminaalin sisätilojen muutostöitä matkustaja-palveluiden parantamiseksi.

Finavia Oyj ja kaupunki ovat yhdessä etsineet rahoitusmallia, jolla lentokentän kehittämis-työ pystyttäisiin aloittamaan välittömästi.

Finavia Oyj omistaa lentokenttäalueen ja Lentoasemantien varressa olevia toimistokorttelialueita, jotka ovat tällä hetkellä rakentamattomia. Käydyissä neuvotteluissa Finavia Oyj ehdotti kaupungille, että kaupunki ostaisi osan toimistokorttelista ja kauppahinta kohdistettaisiin lentokenttätoimintojen kehittämiseen.

Kiinteistöliikelaitos on valmistellut Finavia Oyj:n ehdotuksen pohjalta kiinteistökaupan, jolla kaupunki ostaa Finavia Oyj:ltä 10082 m2 suuruisen osan toimistokorttelista Lentokenttä-10 yhteensä 494.000 euron kauppahinnalla. Esitetyllä kauppahinnalla toimistorakennusoikeuden arvoksi tulee 70 €/k-m, joka kiinteistöliikelaitoksen arvion mukaan vastaa alueen yleistä hintatasoa. Finavia Oyj on hyväksynyt kiinteistöliikelaitoksen esittämän kauppahinnan.

Kaupunki ja Suomen valtio/Ilmailulaitos allekirjoittivat 8.3.2006 ”Pilotin alueen” maankäyttösopimuksen, jossa ilmailulaitos sitoutui suunnittelemaan ja rakentamaan asemakaavan mukaisen Lentäjäntien. Kaupunki ja Ilmailulaitos sopivat myöhemmin, että Lentäjäntie toteutetaan kaupungin toimesta Lentokenttäalueen muun kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä ja ilmailulaitos hyvittää kustannukset tulevissa kiinteistöjärjestelyissä. Lentäjäntie suunnittelu- ja rakentamiskustannus olivat yhteensä 216.000 euroa, joka nyt vähennetään Lentokenttä-10 korttelinosan kauppahinnasta.

Liite 1Kauppakirja

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki ostaa Finavia Oyj:ltä Lentokenttä-10 korttelin muodostusosina yhteensä 10082 m2:n suuruiset määräalat kärsämäen kylän Lentoasema 1:179 ja Kotisuo 4:118 tiloista liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoFinavia Oyj


Liitteet:

Kilajk § 98
Liite 1:Kauppakirjaluonnos