Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta2801.02.20124

953-2012 (010)

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan toimivaltaan kuuluvien kiinteää omaisuutta koskevien sopimusten ja sitoumusten allekirjoittaminen

Tiivistelmä:

Kiinteää omaisuutta koskevien sopimusten ja sitoumusten allekirjoittamisvaltuutta koskevan päätöksen päivittäminen.

Kilajk § 28

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 20.1.2012:

Kiinteää omaisuutta koskevat sopimukset ja sitoumukset edellyttävät pääsääntöisesti kirjaamista siltä maanmittaustoimistolta, jonka alueella kiinteistö sijaitsee. Tätä tarkoitusta varten kaupungin puolelta tulee osoittaa nimenkirjoitusoikeus, mikä johdetaan monista kaupungin eri päätöksistä ja säännöistä.

Kiinteistöliikelaitoksen johtosäännön 4 §:n 10. kohdan mukaan johtokunta päättää kiinteän omaisuuden hankinnoista, luovutuksista ja vuokrauksista ja muista omistajahallintaan perustuvista sopimuksista ja sitoumuksista kaupunginvaltuuston asettamissa rajoissa. Kaupunginvaltuusto on määritellyt nämä valtuudet viimeksi 29.3.2010 § 58 hallintosäännön 30 ja 33 §:ssä sekä yleiset periaatteet asunto- ja maankäyttöohjelmassa 5.10.2009 § 219. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on edelleen delegoinut toimintasäännöllä (hyvän hallinnon periaatteet) 15.4.2009 § 26 liikelaitosjohtajalle, tonttipäällikölle ja maanhankintapäällikölle rajoitetun päätäntävallan em. asioissa.

Turun kaupungin hallintosäännön 71 §:n ja Kiinteistöliikelaitoksen toimintasäännön 4 §:n mukaan johtokunnan päätökseen perustuvat sopimukset ja sitoumukset allekirjoittaa liikelaitosjohtaja (viraston päällikkö) ja varmentaa johtokunnan sihteeri, ellei toimielin ole yksittäistapauksessa valtuuttanut toisia henkilöitä. Viranhaltijan päätökseen perustuvat sopimukset ja sitoumukset allekirjoittaa päätöksen tehnyt viranhaltija, ellei hän ole yksittäistapauksessa valtuuttanut toista henkilöä.

Kiinteistöliikelaitoksen hallintopalveluiden lakiasioiden yksikkö huolehtii muun ohella johtokunnan ja viranhaltijoiden päätöksiin perustuvien kiinteän omaisuuden hankintaa ja luovutusta koskevien päätösten täytäntöönpanosta.

Edellä lausutun johdosta on ollut tarkoituksenmukaisinta, että mainittujen yksittäisten päätösten ja –säännösten sijasta kirjaamisviranomaista varten on tehty erillinen täytäntöönpanopäätös sopimusten allekirjoittamiseen oikeutetuista ja päätös on toimitettu tiedoksi kirjaamisviranomaiselle. Edellinen päätös on tehty kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 27.10.2010 § 584, minkä jälkeen on tapahtunut muutos johtokunnan sihteerin tehtävien hoitamisessa, joten päätöstä tulee päivittää muutosta vastaavaksi. Samalla voidaan tarkistaa mahdolliset muutokset nimenkirjoittajien ja heidän sijaistensa kohdalla.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että sen toimivaltaan Kiinteistöliikelaitoksen johtosäännön 4 §:n 10. kohdan mukaan kuuluvat kiinteää omaisuutta koskevat sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa johtokunnan ja Kiinteistöliikelaitoksen puolesta

- liikelaitosjohtaja Jouko Turto,

- hallintojohtaja Jari Lehmussaari tai

- toimistopäällikkö Martti Leppimaa

  ja varmentaa

- johtokunnan sihteeri lakimies Pia Bergström tai

- johtokunnan sihteerin sijaisena kiinteistölakimies Esa Mettälä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmBergström Pia
ilmLehmussaari Jari
ilmLeppimaa Martti
ilmMettälä Esa
ilmTurto Jouko