Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 422 22.06.2010

4152-2010 (663, 232, 015, 021)

Uuden Myllysillan rakennusurakan hankinnan aloittaminen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 422

Katu- ja viheralueet, Kimmo Laula 21.6.2010.

Kaupunginhallitus on 21.6.2010 päättänyt valita uuden Myllysillan siltavaihtoehdoksi parhaat vertailupisteet saaneen siltaehdotuksen ”Myllyn teräksen”. Samalla kaupunginhallitus oikeutti Kiinteistöliikelaitosta tekemään sopimuksen rakennussuunnittelusta voittaneen siltavaihtoehdon laatineen konsultin WSP Finland Oy:n kanssa. Kaupunginhallitus päätti myös, että asian kiireellisyyden vuoksi tämä päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Valitun vaihtoehdon laatineen konsultin kanssa tullaan jatkamaan sillan rakennussuunnitelman laatimista. Rakennussuunnitelmaan tullaan sillan lisäksi sisällyttämään myös siltapaikan rakenteiden (mm. rantalaituri, portaat) sekä katu- ja puistoalueiden suunnittelu myöhemmin esitettävässä laajuudessa.

Kohde rakennutetaan kokonaisurakkana. Hankkeen alustava kokonaiskustannusarvio on n. 8 milj. euroa, josta sillan osuus on noin 4,6 milj. euroa. Koko hanke sisältää uuden sillan lisäksi ympäristön katu- ja kevyen liikenteen järjestelyt sekä mahdolliset pohjanvahvistustoimenpiteet ja rantamuurien korjaukset.

Hankinta ylittää hankintalain EU-kynnysarvon ja hanke tulee kilpailuttaa EU-hankintana. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka. Urakkaan kuuluvat kaikki rakennussuunnitelmien mukaiset työt.Urakka-aika on lokakuu 2010 – syyskuu 2011.

Tarjoavan urakoitsijan soveltuvuuden vähimmäisvaatimukset ovat:

-         Urakoitsijalla on Rakentamisen Laatu ry:n (RALA) sillanrakennusurakan ryhmä R1 – siltapätevyys

-         Urakoitsija täyttää tilaajan selvitysvelvollisuutta koskevan lain (1233/2006) mukaiset ehdot

Urakoitsijan valintaperusteena on pisteytys, jossa hinnan painoarvo 70 % ja urakka-ajan pituuden painoarvo on 30 %. Vertailupisteet hinnan osalta lasketaan vertaamalla halvinta hyväksyttyä hintaa tarjottuun hintaan ja urakka-ajan osalta vertaamalla lyhintä hyväksyttyä urakka-aikaa tarjottuun urakka-aikaan painoarvoilla kerrottuna. Tarjouksen kokonaispisteet lasketaan laskemalla yhteen hinnan ja urakka-ajan pisteet. Tarjouksista valitaan se, joka on kokonaispistemäärältään suurin.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

-         uuden Myllysillanrakentamisen hankinta aloitetaan

-         hankkeesta julkaistaan hankintalain mukainen EU-hankintailmoitus HILMA-hankintakanavalla sekä Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

-         Urakoitsijan valintaperusteena on pisteytyksen perusteella kokonaistaloudellisesti edullisin, jossa hinnan painoarvo 70 % ja urakka-ajan pituuden painoarvo on 30 %.

Lisäksi johtokunta valtuuttaa liikelaitosjohtajan hyväksymään lopulliset tarkennetut tarjouspyyntöasiakirjat.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, katu- ja viheralueet