Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 178 14.04.2010 4

4105-2010 (111)

Kiinteistöliikelaitoksen kaupunkimittauspalvelut -yksikön organisaatiorakenteen uudelleenjärjestelystä ja kehittämisestä aiheutuvat vakanssijärjestelyt

Tiivistelmä: -

Kilajk § 178

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 6.4.2010:

Kiinteistöliikelaitoksen aloitettua toimintansa kuntalain 10 a luvun tarkoittamana kunnallisena liikelaitoksena 1.1.2009 suoritettiin organisaatiorakenteen muutoksena tulosyksiköiden toimintojen uudelleenarviointia ja yhdistettiin muun ohella aiemmin Kiinteistölaitoksessa erillisinä tulosyksiköinä toimineet kiinteistöinsinööri- ja mittauspalvelut sekä kartta- ja paikkatietopalvelut ja muodostettiin kaupunkimittauspalvelut -yksikkö, jonka päällikkönä toimii kaupungingeodeetti.

Organisaatiorakenteen yhdistämisestä ja kehittämisestä johtuen tulee suoritettavaksi tehtävärakenteen yhtenäistämisestä ja ajanmukaistamisesta johtuvat oheisissa liitteissä 1 - 4 mainittujen vakanssien nimikkeiden, kelpoisuusvaatimusten ja tehtävän oleellisesta muutoksesta johtuvat tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistukset.

Mittaustoimen osalta työvälineet ja tekniikka ovat jo tällä hetkellä uusiutuneet merkittävästi ja uusiutuvat käytännössä kokonaan lähivuosina. Jotta uudesta tekniikasta saadaan paras mahdollinen toiminnallinen ja taloudellinen hyöty, edellyttää se jatkuvaa koulutusta ja ohjeistusta ja työmenetelmien uudelleenjärjestelyjä. Vastuualue on kuulunut mittaustyöpäällikölle muiden maastomittauksen työnjohdollisten tehtävien ohella. Nykyresursoinnilla tehtäväkokonaisuutta ja toiminnan kehittämistä ei voida hoitaa enää yhden vakanssin puitteissa, ei myöskään sijaistuksia.

Edellä lausutun johdosta Kiinteistöliikelaitos esittää perustettavaksi paikkatietoinsinöörin työsopimussuhteisen toimen, liite 5. Samalla esitetään lakkautettavaksi hallinnosta vuoden vaihteessa avoimeksi tullut kanslistin työsopimussuhteinen toimi, joten järjestelystä ei aiheudu vakanssien lisääntymistä. Toimintojen kehittämisellä ja uuden tekniikan tehokkaalla hyödyntämisellä saadaan lisättyä toiminnan tuloksellisuutta. Järjestely on koordinoitu ympäristötoimessa apulaiskaupunginjohtajan edellyttämää menettelytapaa noudattaen.

Liite 1Vakanssin muutoslomake

Liite 2Vakanssin muutoslomake

Liite 3Vakanssin muutoslomake

Liite 4Vakanssin muutoslomake

Liite 5Vakanssin muutos- ja perustamislomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- Tehdä liitteissä 1 - 4 esitetyt vakanssien muutokset

- Perustaa liitteessä 5 esitetyn paikkatietoinsinöörin työsopimussuhteisen toimen sekä

- Lakkauttaa hallintopalvelujen avoinna olevan kanslistin vakanssin numero 604018.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat


Liitteet:

Kilajk § 178
Liite 1:Vakanssin muutoslomake
Liite 2:Vakanssin muutoslomake
Liite 3:Vakanssin muutoslomake
Liite 4:Vakanssin muutoslomake
Liite 5:Vakanssin muutos- ja perustamislomake