Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 48 03.02.2010 3

15532-2009 (101)

Kiinteistöliikelaitoksen henkilöstömitoitussuunnitelma 2010 - 2012

Tiivistelmä: -

Kilajk § 48

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 27.1.2010:

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 15.12.2009 § 329, että hallintokuntien on arvioitava toiminnan ja palvelujen muutokset ja niiden vaikutukset työvoiman käyttöön oheisella lomakkeella 5.2.2010 mennessä.  Lomakkeet on käsiteltävä lauta- ja johtokunnissa ja toimitettava tämän jälkeen henkilöstön vastuualueelle. Arviointi liittyy kaupunginhallituksen talousarvion täytäntöönpanon yhteydessä 7.12.2009 § 649 tekemään päätökseen hallintokuntakohtaisten henkilöstösuunnitelmien tuomisesta kaupunginhallituksen käsittelyyn 28.2.2010 mennessä.

Toiminnan tehostamiseen varatussa osiossa Kiinteistöliikelaitos on varautunut hallinnossa ja maastomittauksessa eläkkeelle siirtymisen johdosta aiheutuviin tehtävien uudelleenjärjestelyihin siten, että suunnitelmakaudella tilalle ei palkata uutta henkilökuntaa kaikkiin avoimeksi tuleviin vakansseihin tai tehtäviin. Hallinnon tehostamisen osalta kaupunginhallituksen 7.12.2009 § 647 asettama tavoite -15 % hallinnon henkilötyövuosiin vuoden 2012 loppuun mennessä on jo nyt toteutunut Kiinteistöliikelaitoksen osalta. Kiinteistöliikelaitoksen oman monistamotoiminnan osalta palvelut tultaneen jatkossa tilaamaan keskitetysti kaupungin painatuskeskukselta.

Kaupunkikonsernin sisäisistä organisaatiomuutoksista aiheutuu suunnitelmakaudella yhteensä + 3 henkilötyövuotta. Lainsäädäntömuutoksista johtuen pysäköinninvalvonnan resursointia tullaan lisäämään. Lisäksi suunnitelmakaudella tullaan lisäämään Kiinteistöliikelaitoksen välilliseen tulonmuodostukseen vaikuttavia palveluja rakennuttamiseen, tonttituotantoon ja raakamaan hankintaan. Esitetyllä suunnitelmalla pystytään saavuttamaan ja ylläpitämään Kiinteistöliikelaitokselle talousarviokäsittelyn yhteydessä asetettu 151 henkilötyövuoden tavoite. Henkilötyövuosien asettelussa tulee liikelaitosten osalta ottaa erityisesti huomioon, että Kiinteistöliikelaitos on tuloksenmuodostusorganisaatio ja pääpaino resursoinnilla on asetetun tulostavoitteen saavuttaminen.

OheismateriaaliHenkilöstömitoitussuunnitelma 2010 – 2012

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää henkilöstön vastuualueelle ja edelleen kaupunginhallituksen hallintojaostolle ja kaupunginhallitukselle esitettäväksi edellä olevan Kiinteistöliikelaitoksen henkilöstömitoitussuunnitelman vuosille 2010 - 2012 samalla todeten, että suunnitelma tulee tarkentumaan ja muuttumaan mahdollisesti kaupunginvaltuuston omistajapoliittisen ohjelman täytäntöön panemiseksi laadittavien omistajaohjauspäätösten ja liiketoimintasuunnitelmamuutosten johdosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKeskushallinto, henkilöstöasiat