Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 24 20.01.2010 4

5293-2009 (613, 627)

Mälikkälän kaupunginosan asemakaavaehdotus Paaluttajantie 28/2009

Tiivistelmä:

Mälikkälän kaupunginosaan laaditaan asemakaavaehdotus, jossa tarpeettomaksi osoittautunut Y-tontti muutetaan kolmeksi omakotitontiksi ja osa asemakaavoittamattomasta alueesta osoitetaan puistoksi ja kahdeksi isoksi omakotitontiksi.

Kilajk § 24

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 8.1.2010

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Paaluttajantie” (28/2009) Mälikkälän kaupunginosaan.

Asemakaavamuutosalue sijaitsee Mälikkälän kaupunginosassa Raision ja Turun rajalla Paaluttajantien länsipuolella. Asemakaavanmuutosalueen pinta-ala on noin 5,7 ha ja se on pääasiassa asemakaavatonta metsää. Asemakaavanmuutoksessa osoitetaan metsäalue pääasiassa puistoksi ja kahdeksi omakotitontiksi ja lisäksi muutetaan tarpeettomaksi käynyt yleistenrakennusten tontti Mälikkälä-45-1 kolmeksi omakotitontiksi. Alueella on yksi heikohkokuntoinen, puolitoistakerroksinen omakotitalo, Telia-Soneran radiomasto ja sitä palveleva huoltorakennus.

Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä yleiskaavassa 2020 alue on osoitettu pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi ja virkistysalueeksi.

Kiinteistöliikelaitos ei näe estettä Y-tontin ja Paaluttajantien länsireunan muuttamiselle omakotikäyttötarkoitukseen, sillä alueella on valmis kunnallistekniikka ja palveluverkosto.  Asemakaavanmuutos on kestävänkehityksen ja kaupungin hyväksymien täydennysrakentamisperiaatteiden mukainen.

Asemakaavanmuutosalueella olevan Telia-Soneran radiomastoalueen on kaupunki vuokrannut yhtiölle 31.12.2015 asti. Kiinteistöliikelaitos esittää, että radiomastoalue osoitetaan asemakaavassa ET-alueeksi ja kulkuyhteys vuokra-alueelle osoitetaan kaavamerkinnällä ”ajoyhteys”.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavan selostus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto