Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 657 09.12.2009 15

15078-2009 (643)

Ulkoilualueiden Vepsän, Maisaaren ja Pähkinäisten vuokrahinnat

Tiivistelmä:

Ulkoilualueiden mökkien ym. vuokrahintojen päättäminen kaudelle 2010 ja 2011.

Kilajk § 657

Maanhankinta ja isännöinti, Timo Sirkiä 30.11.2009:

Vepsä:

Vepsässä on 10 kpl lomamökkejä, joissa ovat majoitustilat 1- 6 hengelle. Vanhemmissa harjamökeissä, joita on 6 kpl, majoitustiloja on 1- 2 hengelle ja yksi erillinen mökki, jossa voi majoittua 1- 2 henkeä. Alueella on kaksi saunaa. Mökkialueen yhteydessä on erillinen suihkutila, joka toimii poleteilla. Mökeissä ei ole astioita, mutta astioita saa lainata alueen toimistosta panttia vastaan. Alueella voi myös telttailla. Soutuveneitä ja kajakkeja voi vuokrata alueen toimistosta. Rannassa on vierasvenelaituri.

Vepsän mökkien vuokraukset hoidetaan Turku Touringin kautta, mutta saarestakin aluehoitajalta voi vuokrauksen tehdä. Varausmaksu kuuluu Turku Touringille, muut tulot tulevat Kiinteistöliikelaitokselle.

Turku Touring on tehnyt esityksen Vepsän hinnastosta vuodelle 2010-2011:

Turku Touring, Teemu Vappula 2.9.2009:

Turku Touring on kaupunginhallituksen päätöksellä hoitanut Vepsän ulkoilualueen mökkien vuokrausta vuoden 2006 alusta. Mökkivaraukset voidaan tehdä sähköisesti Internet-kaupassa tai asioimalla Turku Touringin asiakaspalvelutoimistossa Aurakatu 2:ssa.

Kiinteistölautakunta on matkailutoimen esitykset huomioiden tehnyt päätöksen Vepsän mökkien vuokraushinnoista vuodeksi 2008-2009. Majoitushinnat ovat huomattavasti saaristossa sijaitsevien mökkien vuokratason alapuolelle, mutta oikeassa suhteessa mökkien varustetasoon. Vepsän majoitustilojen tulee olla kaikkien kuntalaisten tavoitettavissa. Vuokraushinnoissa hinta-laatusuhde on ollut hyvin tasapainossa, mutta kustannustason nousu edellyttää hinnankorotuksia.

Kauden 2009 käyttöaste Vepsän mökeissä oli n.80%. Turku Touring Oy:n viikkomarkkinointiin kohdistunut markkinointistrategia on nostanut käyttöastetta kaikkina vuosina, kauden 2009 käyttöasteen laskeminen johtuu elokuun viimeisten viikkojen matalasta käyttöasteesta. Myynnin kasvua rajoittaa mökkikapasiteetti.

Matkailun palvelukeskus esittää hyväksyttäväksi kausille 2010-2011 seuraavat vuokraushinnat, markkinointiteknistä syistä kahdeksi seuraavaksi kaudeksi:

( Suluissa 2009 hinnat )

Mökkityyppi viikko vuorokausi
Lomamökki 1-10 325 €  (300) 65€  (60)
Mökki nro 11 200 €  (200) 40€  (40)
Harjamökki 12-17 150 €  (115) 30€  (23)

Maisaari:

Maisaaressa sijaitsevat päärakennukset Isotalo ja Antola, sekä kolme lämmintä mökkiä, tarjoavat majoitustiloja 30 hengelle. Tarjolla on myös hyvät kokoustilat. Alueella on savusauna ja rantasauna. Saarella on myös telttapaikkoja ja asuntovaunupaikkoja. Soutuveneitä voi vuokrata palvelunylläpitäjältä. Rannassa on vierasvenelaiturit.

Varaustoiminnan hoitaa ja käyttömaksut perii yrittäjä, eikä siten yrittäjälle makseta toiminnan ylläpitämisestä erillistä korvausta.

Pähkinäinen:

Pähkinäisissä on majoitustilaa 12 henkilölle kahden, neljän ja kuuden hengen huoneissa. Saaressa on myös rantasauna ja erillinen lämmin suihku, joka toimii poleteilla. Alueella voi myös telttailla. Rannassa on vierasvenelaiturit.

Varaustoiminnan hoitaa ja käyttömaksut perii yrittäjä, eikä siten yrittäjälle makseta toiminnan ylläpitämisestä erillistä korvausta.

Maisaaren ja Pähkinäisten majoituspaikkojen hintoja ei ole nostettu.

Ulkoilualueiden mökkien siivousmaksu laskutetaan jälkikäteen, mikäli mökki/huone on jätetty siivoamatta tai asiakas haluaa maksaa loppusiivouksen. Siivous on hinnoiteltu erikseen.

Liite 1Vuokrahinnasto

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, vahvistaa liitteenä olevan ulkoilualueiden Vepsän, Maisaaren ja Pähkinäisten mökkien vuokra ym. hinnat kaudelle 2010 ja 2011 Kiinteistöliikelaitoksen liitteessä esittämällä tavalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmTurku Touring


Liitteet:

Kilajk § 657
Liite 1:Vuokrahinnasto