Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 652 09.12.2009 10

11267-2008 (613, 627)

Paattisten kaupunginosan asemakaavaehdotus Paattisten koulu 31/2008

Tiivistelmä:

Paattisten kaupunginosaan laaditaan asemakaavaehdotus, jossa osoitetaan yleistenrakennusten korttelialue koulua varten, osoite Niinikönkuja 8 .

Kilajk § 652

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 30.11.2009

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Paattisten koulu” (31/2008) Paattisten kaupunginosaan.

Paattisten kaupunginosaan laaditaan asemakaavaa koulun sijoittamiseksi Paattisten keskustaan. Koulupaikaksi asemakaavaehdotuksessa osoitetaan kaupungin omistamaa peltoaluetta Paattisten kirkkoa vastapäätä osoitteessa Niinikönkuja 8 (Paattistentie 848).

Koulu- ja päiväkotirakennusta varten varattavan yleistenrakennusten korttelialueen pinta-ala on noin 1,35 ha ja rakennusoikeus 7000 k-m2. Rakennuksen kerrosluvuksi on taajamakuvallisista syistä osoitettu kaksi. Koulutontin luoteispuolelle on osoitettu virkistysalue, joka mahdollistaa lähiliikunta- ja lähileikkipaikkojen sijoittamisen koulun ja päiväkodin läheisyyteen. Lisäksi Niinikönkujan päähän on osoitettu yksi omakotitontti täydentämään nykyistä asemakaava-aluetta.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa alueen kaavoittamista yleisten rakennusten korttelialueeksi (koulutontiksi), mutta esittää seuraavien yksityiskohtien tarkistamista:

Asemakaavaehdotuksessa on koulutontin luoteispuolelle osoitettu leikkikenttäalue. Kiinteistöliikelaitos esittää, että leikkikenttäalue muuttaa pientaloalueeksi, koska koulutontille toteutetaan erillinen leikkikenttä päiväkodin tarpeeseen ja Paattisten keskustan alueelle on jo ennestään kaksi kaupungin hoitamaan leikkialuetta.

Asemakaavaehdotuksessa on koulutontin luoteispuolelle varattu Lehtisalonpuisto niminen pelikenttäalue, joka palvelee koulua.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että ko. alue muutetaan pientaloalueeksi ja pelikenttä siirretään koulukorttelin sisälle. Pelikenttä mahtuu koulukorttelin sisälle kun koulukiinteistöä palvelevat pysäköintipaikat toteutetaan Kirkkopellonkujaan rajoittuvalla pysäköimispaikalla josta on matkaa koulukortteliin 20 m.

Siirtämällä pelikenttä koulun piha-alueelle pystytään kenttää käyttämään myös välituntitoiminnassa ja piha-alue saadaan rauhoitetuksi henkilöautoliikenteeltä.

Mikäli koulutontin luoteispuolelle osoitetut pelikenttä- ja leikkikenttäalueet säilytetään asemakaavaehdotuksessa, tulee Paattisten nykyisen urheilukentän alueelle käynnistää asemakaavanmuutos alueen osoittamiseksi pientaloalueeksi.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Kartta on nähtävillä kokouksessa.

Oheismateriaali 1Asemakaavan selostus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksenjohtokunta päättää, antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti yksimielisesti Muurisen Kosken kannattamana tekemästä ehdotuksesta esittää lausuntonaan asemakaavatoimistolle, että Kiinteistöliikelaitoksella ei ole oman toimialansa osalta huomauttamista asemakaavanmuutosehdotuksesta.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto