Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 640 02.12.2009 2

14896-2009 (019)

Markkinointiviestinnälliset toimenpiteet 2010 / Kiinteistöliikelaitos

Tiivistelmä: -

Kilajk § 640

Hallintopalvelut, Outi Santonen 19.11.2009:

Tavoitteet:

- Hyvän toimintaympäristön esittely ja markkinointi kaupunkilaisille ja seudun asukkaille.

- Tonttitarjonnan esittely ja markkinointi Turun seudun asukkaille ja toimijoille.

- Turun ja Turun seudun markkinointi yrityksien hyvänä toimipaikkana.

- Turun ja Turun seudun markkinointi sijoituskohteena.

Yhteistyö:       

Markkinointiyhteistyötä jatketaan konsernin sisällä Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, Pilotin, Science Parkin ja Sataman kanssa entiseen tapaan. Tapahtumasta tai hankkeesta riippuen yhteistyötä pyritään tekemään myös muiden tahojen kanssa.

Tapahtumat:

Olemme mukana seuraavissa tapahtumissa:

Rakentaminen ja sisustaminen 5.–7.2. (Turku)

Kiinteistöliikelaitos esittelee tapahtumassa Turun tonttitarjontaa. Osastolla on mukana myös kaavoituksen ja rakennusvalvonnan edustajia.

Coresma 17.2. (Helsinki)

Coresma on toimitilojen ja kiinteistöjen tukipalvelujen johtamiseen keskittyvä vuosittainen ammattitapahtuma. Tapahtumaan osallistutaan yhdessä Turun seudun kehittämiskeskuksen kanssa.

MIPIM 16.–19.3. (Cannes)

Kiinteistöliiketoimintaan keskittyvä kansainvälinen vuosittain järjestettävä tapahtuma. Yhteistyökumppaneitamme ovat Invest in Finland, suuret suomalaiset rakennusliikkeet ja muut Suomen seutukunnat. Tapahtuman osallistumisen kautta pyritään saamaan Turun seudulle lisää kansainvälisiä sijoittajia.

Puutarhan kevät 9.–11.4. (Turku)

Joka toinen vuosi järjestettävä puutarha-alan tapahtuma. Yhteistyökumppaneitamme ovat Viherlaitos, Liikuntapalvelukeskus ja Turku Touring. Osastolla esitellään myös Turun tonttitarjontaa

Expo Real  4.–6.10. (München)

Kiinteistöalan vuosittainen tapahtuma. Yhteistyökumppaneitamme ovat Invest in Finland, suuret suomalaiset rakennusliikkeet ja muut Suomen seutukunnat. Esittelemme tapahtumassa Turun seudun ajankohtaisia investointi- ja kehityshankkeita.

Kauppatoriviestintä:

Kauppatorin uudistamisprojektin viestintä (2010–2012)

Julkaisut:        

Tonttitarjonnasta viestitään internetsivujen ja lehti-ilmoitusten lisäksi juttumuotoisina tietoiskuina paikallislehdissä.

Artikkeli Nordicum – Scandinavian Business Magazine Real Estate and Architecture 2010 teemanumerossa aiheesta kulttuuripääkaupunki ja kehityskäytävä E18. Yhteistyökumppanina on Pilot Turku. Teemanumeron jakelu: kiinteistösijoittamiseen keskittyneet tahot sekä tapahtumat MIPIM 2010, Exporeal 2010, MAPIC 2010 sekä Kiinteistöalan vuosiseminaari 2010.

Erilaisiin koti- ja ulkomaisiin printtijulkaisuihin on aiemmin panostettu mainonnan muodossa, mutta se ei ole antanut tyydyttävää vastetta, joten ulkopuoliseen printtimainontaan ei vuonna 2010 panosteta.

Yhteistyökumppaneiden tilaisuudet:

Esitellään kaupungin tonttitarjontaa yhteistyökumppaneiden esim. pankkien ja yrittäjien järjestämissä asiakastilaisuuksissa.

Budjetti:          

150.000,00 €

Vuodelle 2010 on laadittu yksityiskohtainen viestintäsuunnitelma (tiedotus + markkinointiviestintä), jota täydennetään ja muutetaan vuoden mittaan tarvittaessa.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee Kiinteistöliikelaitoksen markkinointiviestinnälliset toimenpiteet 2010 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.