Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 451 16.09.2009 2

946-2009 (045)

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus Turun kaupungin toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta vuonna 2008

Tiivistelmä: -

Kilajk § 451

Hallintopalvelut, Jari Lehmussaari 16.9.2009:

Turun kaupunginvaltuusto on 15.6.2009 § 138 päättänyt merkitä arviointikertomuksen tiedokseen, lähettää arviointikertomuksen kaupunginhallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten ja velvoittaa kaupunginhallituksen tuomaan lokakuun 2009 loppuun mennessä selvityksen toimenpiteistä, joihin on ryhdytty tai joihin on ryhdyttävä tarkastuslautakunnan esille nostamien asioiden korjaamiseksi.

Arviointikertomus on lähetetty edelleen lauta- ja johtokunnille sekä virastoille ja laitoksille lausuntoa varten ja mahdolliset lausunnot on annettava keskushallintoon valtuustolle annettavan selvityksen laatimista varten sekä revisiotoimistolle 30.9.2009 mennessä. Lausunnossa pyydetään ottamaan kantaa myös niihin kertomuksessa käsiteltyihin aiheisiin, missä lausunnon antavaa organisaatiota ei ole erikseen nimeltä mainittu, mikäli aihe liittyy tai sillä on merkitystä organisaation toiminnalle.

Arviointikertomuksessa käsiteltäviä asioita ovat

- Kokonaisvaltainen elämänhallinta ja ennaltaehkäisevä palvelutoiminta kestävän kehityksen ohjelmassa

- Turun kaupungin työvoiman käytön suunnittelu, tavoitetaso, toimeenpano ja seuranta

- Talous

- Selonteko kaupungin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä sekä

- Tarkastuslautakunnan raportin jälkiseuranta.

Tarkasteluvuoden 2008 osalta voidaan todeta yleisesti, että tämän jälkeen on tapahtunut organisatorisia muutoksia uusien kuntalain 10 a luvun mukaisten liikelaitosten ja niiden johtokuntien perustamisen myötä 1.1.2009 alkaen. Arviointikertomuksessa ei ole erikseen käsitelty silloisen Kiinteistölautakunnan tai Kiinteistölaitoksen toimintaa. Kiinteistölaitoksen työvoiman käytön osalta pysyttiin asetetussa tavoitetasossa ja talouden osalta asetettu tulostavoite ylitettiin. Kiinteistöliikelaitoksella ei ole toimialaltaan huomautettavaa arviointikertomuksesta.

Arviointikertomus on nähtävänä kokouksessa sihteerillä sekä Turun kaupungin kotisivuilla www.turku.fi >Päätöksenteko ja talous > Julkaisut ja raportit >> Arviointikertomus 2008, Julkaisu 2:2009.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää merkitä arviointikertomuksen tiedokseen sekä todeta, että arviointikertomuksessa ei ole erikseen käsitelty silloisen Kiinteistölautakunnan tai Kiinteistölaitoksen toimintaa. Kiinteistölaitoksen työvoiman käytön osalta pysyttiin asetetussa tavoitetasossa ja talouden osalta asetettu tulostavoite ylitettiin. Kiinteistöliikelaitoksella ei ole toimialaltaan huomautettavaa arviointikertomuksesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijä tarkisti päätösehdotuksen edelläolevan mukaiseksi.

Jakelu

lausKaupunginhallitus