Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 354 17.06.2009 10

7934-2009 (010)

Päätöspöytäkirjojen ja päätösten ilmoittaminen johtokunnalle

Tiivistelmä: -

Kilajk § 354

Hallintopalvelut, Esa Mettälä 9.6.2009:

Kaupunginvaltuuston 4.10.2004 § 255 kohdalla hyväksymän hallintosäännön 16 §:n mukaan:

”Lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään päätöksistä. Lautakunta voi kuitenkin päättää, että joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa. Ilmoitus on tehtävä neljän päivän kuluessa kokouksen pitämisestä tai päätöksen tekemisestä.”

Kaupunginhallitus on 4.9.2006 § 555 päättänyt päätöksentekijöille annettavasta seuraavanlaisesta ohjeesta päätöstensä lähettämisestä kaupunginhallitukselle:

”PÄÄTÖKSENTEKIJÖIDEN VAPAUTTAMINEN PÄÄTÖSTENSÄ ILMOITTAMISVELVOLLISUUDESTA KAUPUNGINHALLITUKSELLE

Kaupunginhallitus päätti, että

1. Muut päätöksentekijät kuin toimielimet ja kaupunginjohtaja vapautetaan ilmoittamasta seuraavia asioita koskevista päätöksistä kaupunginhallitukselle

- lakiin tai virka- tai työehtosopimukseen perustuvan etuuden myöntäminen viranhaltijalle tai työntekijälle (sairauslomat, vuosilomat, lapsen hoitolomat jne.)

- enintään kuuden (6) kuukauden pituisen harkinnanvaraisen palkattoman virkavapauden tai työloman myöntäminen

- kotimaiseen koulutukseen lähettäminen ja kotimainen virkamatka

- tavanmukaisen huomaavaisuuden osoittaminen (vieraanvaraisuuden osoittaminen, lahjan antaminen, ansiomerkin tai arvonimen anominen tai puoltaminen jne.)

2. Lautakuntien alaiset päätöksentekijät vapautetaan ilmoittamasta edellä mainitun lisäksi seuraavia asioita koskevista päätöksistä kaupunginhallitukselle:

- yksityisoikeudellisen sopimuksen tekeminen

- päätösvallan siirtäminen

3. Toimikuntien ja koulujen johtokuntien tulee ilmoittaa kaupunginhallitukselle päätöksistään ainoastaan, mikäli siitä erikseen päätetään.

Samalla kaupunginhallitus toteaa, että tämä päätös tulee voimaan heti ja että se korvaa kaupunginhallituksen 25.5.1998 § 607 tekemän asiaa koskevan päätöksen. Kaupunginhallitus päätti lisäksi muistuttaa hallintokuntia siitä, että ne voivat antaa vastaavat ohjeet alaistensa päätöksentekijöiden vapauttamisesta päätösten lähettämisestä ao. toimielimelle joissain asioissa. Lautakuntien on päätöstä tehdessään otettava huomioon, että niiden tulee tarpeellisessa määrin valvoa alaisensa organisaation toimintaa.”

Kiinteistölautakunta on 20.6.2007 § 480 päättänyt, että sille ei tarvitse ilmoittaa kaupunginhallituksen päätöksen 4.9.2006 § 555 kohdan 1 mukaisia päätöksiä. Koska Kiinteistöliikelaitos on perustettu uudestaan kuntalain mukaiseksi liikelaitokseksi vuoden 2009 alusta ja uuden johtosäännön siirtämäsäännöksen mukaisesti vanhat päätökset ovat lakanneet olemasta voimassa johtokunnan hyväksyttyä hyvän hallinnon periaatteet, tämä päätös on tehtävä uudelleen.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, ettei sille tarvitse ilmoittaa kaupunginhallituksen päätöksen 4.9.2006 § 555 kohdan 1 mukaisia päätöksiä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, hallintopalvelut
tiedKiinteistöliikelaitos, katu- ja viheralueet
tiedKiinteistöliikelaitos, kaupunkimittauspalvelut
tiedKiinteistöliikelaitos, maanhankinta ja isännöinti
tiedKiinteistöliikelaitos, tonttipalvelut