Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta11704.03.20096

3008-2009 (641)

Ruissalon maanvuokrasopimusten ehdon muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 117

Hallintopalvelut, Esa Mettälä 3.3.2009:

Turun kaupunki on jatkanut lukuisilla eri päätöksillä Turun kaupungin Ruissalon kylän tilaa Ruissalo 1:3 koskevia Turun kaupungin maanvuokrasopimuksia. Vanhat vuokrasopimukset ovat kaikki päättymässä 24.3.2009. Sopimusten jatkamispäätöksissä on liitteenä hyväksytty aina kyseistä vuokra-aluetta koskeva uusi vuokrasopimus.

Sopimusten jatkamispäätösten tekemisen jälkeen on ilmennyt tarvetta muuttaa yhtä sopimuksen ehtoa. Sopimuksen ehdossa 5. kielletään vuokraoikeuden osittainen siirtäminen. Koska ehto tällaisena estää kaikissa tapauksissa vuokraoikeuden murto-osan luovuttamisen sekä vuokraoikeuden murto-osaisen kiinnittämisen, on tarkoituksenmukaista muuttaa ehtoa. Ehdon muuttaminen parantaa vuokramiesten oikeuksia. Myös kaupungin edut, joita alkuperäisellä ehdolla on pyritty turvaamaan, on huomioitu uudessa sopimusehdossa.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää vuokranantajana muuttaa kaikkien Turun kaupungin Ruissalon kylän tilaa Ruissalo 1:3 koskevien Turun kaupungin maanvuokrasopimusten ehdon 5. seuraavanlaiseksi:

”5. Vuokraoikeuden siirto ja alivuokraus

Vuokramies on oikeutettu kaupunkia kuulematta siirtämään vuokra-oikeuden kaikkine vuokra-alueella olevine rakennuksineen ja laitteineen kolmannelle.

Vuokra-alueella olevien rakennusten omistusoikeutta ei saa luovuttaa vuokraoikeudesta erillään. Edellä mainittu ehto sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n mukainen hallinnanjakosopimus.

Vuokramiehellä ei ole oikeutta luovuttaa vuokra-aluetta tai sen osaa toisen hallintaan erillisellä maanvuokrasopimuksella.

Vuokramiehellä on kuitenkin oikeus vuokrata tai muutoin luovuttaa vuokra-alueella oleva rakennus tai sen osa toiselle käytettäväksi. Rakennuksen vuokrauksen yhteydessä vuokramiehellä on oikeus luovuttaa enintään puolet vuokra-alueen hallinnasta rakennuksen vuokralaiselle. Vuokramies vastaa tällöinkin kaikista tämän maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista kaupungille.

Se, jolle vuokraoikeus on siirretty, on velvollinen ilmoittamaan siirrosta Turun Kiinteistöliikelaitokselle kuukauden kuluessa siitä, kun siirto on tapahtunut. Ilmoituksen oheen on liitettävä jäljennökset siirtoasiakirjoista.

Entinen vuokramies vastaa vuokraehtojen täyttämisestä omalta hallinta-ajaltaan.

Kaupungilla on oikeus vuokraoikeuden siirrosta huolimatta saada ja hakea mahdollisesti maksamatta olevat vuokrasaatavansa pantatusta vuokra-oikeudesta ja vuokramiehelle kuuluvista rakennuksista.”

Muutettu sopimusehto tulee voimaan välittömästi, kun vuokramies on allekirjoittanut korjatun maanvuokrasopimuksen.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta hyväksytään ja tarkastetaan heti ja päätös voidaan panna täytäntöön välittömästi mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVuokramiehet