Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta1003.02.20099

11403-2001 (613, 627, 021)

Suikkilantien asemakaavanmuutosehdotus 56/2001 "Suikkilantie"

Tiivistelmä:

Suikkilantielle välille Pansiontie-Pläkkisepänkatu laaditaan asemakaavanmuutos, jonka tarkoituksena on edesauttaa Suikkilantien muuttamista tiehallinnon ylläpitämäksi maantieksi.

Kilajk § 10

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 20.1.2001:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Suikkilantie” (56/2002) Pahaniemen, Pitkämäen, Ruohonpään ja Mälikkälän kaupunginosiin.

Asemakaavanmuutoksessa Suikkilantie osoitetaan LT-alueeksi (maantie) välillä Pansiontie-Pläkkikaupunginkatu ja aluevarauksissa otetaan huomioon tien parantamiseen tähtäävien toimenpiteiden vaatimat tilantarpeet. Lisäksi asemakaavaehdotuksessa osoitetaan virkistys- ja maisema-alueita sekä tarkistetaan vähäisesti tiealueeseen rajoittuvien alueiden maankäyttöä.

Asemakaavaehdotuksessa osoitetaan Rautatehtaankatua vastapäätä Rahtarikuja-niminen katu- ja liikerakennuskortteli (KL-1) 180 k-m2 rakennusoikeudella. Rahtarikujan, Rautatehtaankadun ja Suikkilantien risteys on luonteva paikka liikerakennuskorttelille, mutta asemakaavaehdotuksen 180 k-m2 rakennusoikeus on liian pieni liikerakentamiselle ja kioskitasoinen tarve on jo tyydytetty ko. alueella. Kiinteistöliikelaitos esittää, että Rahtarikujan varren KL-1 korttelin käyttötarkoitus laajennetaan myös toimistorakentamisen sallivaksi ja korttelin fyysiset rajat ja rakennusoikeus tarkistetaan.

Suikkilantien länsipuolinen alue välillä Messukentänkatu - Artukaistentie on asemakaavaehdotuksessa osoitettu kokonaan Raisionjoenranta-nimiseksi lähivirkistysalueeksi. Alueen ohi kulkee vuorokaudessa noin 15.000 ajoneuvoa. Raisiojoenranta-nimiseksi virkistysalueeksi osoitettu alue on sama, jonka ympäristöministeriö rajasi yleiskaavan 2020 ulkopuolelle vuonna 1997. Kaupunki esitti tuolloin aluetta palveluiden ja hallinnon alueeksi. Perusteluissaan ympäristöministeriö vaati tarkemman selvityksen tekemistä alueen soveltuvuudesta palveluiden ja hallinnon alueeksi ja seutukaavan virkistysmerkinnän tarkistamista. Kiinteistöliikelaitos ehdottaa, että ko. alue jätetään tässä vaiheessa asemakaava-alueen ulkopuolelle ja alueen eri käyttötarkoitusmahdollisuudet selvitetään tarkemmin valmisteilla olevan yleiskaavan yhteydessä.

Kuninkojan ympärille Suikkilantien ja Rauman valtatien väliselle peltoalueelle on osoitettu laaja maisema-alue merkinnällä MA. Kiinteistöliikelaitos esittää, että maisema-alueeseen rajattaisiin vain Kuninkojan välitön ympäristö ja laajemman alueen käyttötarkoitus tutkittaisiin tarkemmin yleiskaavatyön yhteydessä. Alueen käyttötarkoituksen tarkempaa selvittämistä esimerkiksi asuinkäyttötarkoitukseen puoltaa Toistalontiellä valmiina oleva kunnallistekniikan verkosto.

Rahjekadun päiväkodin ja entiseen Härkämäen kouluun rajoittuvat alueet on osoitettu suojaviheralueeksi merkinnällä EV. Kiinteistöliikelaitos esittää, että Rahjekadun varren yleistenrakennusten korttelialue laajennetaan Väinölänkadulle asti. Laajentamalla Y-aluetta varaudutaan mahdollisiin lisätarpeisiin ilman uutta kaavanmuutosta.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole oman toimialansa osalta muuta huomauttamista asemakaavaehdotuksesta.

Kartta on nähtävänä kokouksessa sihteerillä.

Asemakaavanmuutoksen selostus jaetaan esityslistan mukana erillisenä niteenä.

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto