TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistölautakunta 50 21.01.2009 5 Tl

15474-2008 (065)

Suunnittelun puitesopimus lvi-suunnittelusta, kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta

Tiivistelmä:

Tilaliikelaitos on kiinteistölautakunnan 3.12.2008 § 825 päätöksen mukaan kilpailuttanut lvi-suunnittelun puitesopimuksen vuosille 2009-2010 (+ optiot 1+1 v). Valintaperusteena käytetään kokonaistaloudellista edullisuutta päätöksen mukaisin kriteerein. Tarjoukset ovat saapuneet ja vertailu suoritettu. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin valittavan 8 sopimuskumppania, vertailussa mukana on 11 yritystä.

Klk § 50

Turun Tilaliikelaitos, Anne Antola 20.1.2009:

 

Tilaliikelaitos julkaisi 4.12.2008 julkisten hankintojen ilmoituskanavassa hankintailmoituksen lvi-suunnittelun puitesopimuksesta. Hankinnassa käytettiin avointa hankintamenettelyä ja valintaperusteena kokonaistaloudellista edullisuutta. Laatutekijöiden painoarvo oli yhteensä 70 % ja hintatekijöiden 30 %.

 

Laatutekijöinä arvioitiin pääsuunnittelijan/suunnittelijan kokemusta ja koulutusta. Mikäli tarjoaja asettaa tilaajan käyttöön useamman henkilön, lasketaan vertailupisteet resurssien keskiarvona. Referenssit arvioidaan yritystasolla, kolme vaativinta kohdetta pisteytetään, tavanomaisista hankkeista (koulu, päiväkoti, kirjasto, toimistotyyppinen vastaanottohuone jne) saa 3 pistettä, vaativista (sairaala, majoitustilat vanhainkodissa tms. hoitolaitoksessa, monen käyttäjäosapuolen yhteiskäyttöinen julkinen rakennus jne) saa 5 pistettä. Puitesopimuksen suunnittelutoimeksiannot kohdistuvat lähinnä pieniin korjauskohteisiin, mutta referensseihin hyväksyttiin myös uudisrakennukset. Tarjouspyyntöasiakirjoista ei yksiselitteisesti käynyt ilmi haettiinko referenssinä korjaus- vai uudiskohteita, joten tarvittavilta osin pyydettiin tarjoajia tarkentamaan kolmea ilmoittamaansa vaativinta kohdetta. Samoin tarkennusta pyydettiin, jos referenssit oli ilmoitettu kolme/suunnittelija koska vertailuun voitiin ottaa ainoastaan kolme referenssiä/yritys.

 

Mikäli yritys esitti 3 kpl 5 pisteen referenssejä se sai 5 p, muuten referenssit arvioitiin 3 pisteeseen.

Liike- ja asuinrakennuksia käsiteltiin niiden vaativuutta enempää arvioimatta 3 pisteen kohteena, koska julkisena rakennuksena yleisesti tarkoitetaan valtion tai kunnan (myös seurakuntien ja yleishyödyllisten yhdistysten/yhteisöjen)rakennuttamia rakennuksia, jotka palvelevat hallintoa, opetusta, kulttuuria, terveydenhoitoa, sosiaalihuoltoa, vankeinhoitoa jne. Myöskin pisteytysesimerkeissä oli esitetty juuri edellä mainittujen kaltaisia julkisia rakennuksia.

 

Kokonaislaatupisteet (max 500) laskettiin kertomalla painokertoimella ominaisuuksien pisteet ja laskemalla ne yhteen. Resurssien painoarvo on 75 ja referenssien 25.

 

Hintapisteet saatiin kertomalla maksimipistemäärä 500 halvimman ja kyseisen tarjoajan tarjoushinnan suhdeluvulla. Tarjoushintana vertailtiin tarjouspyynnön mukaisesti SKOL luokan 04 tuntiveloitushintaa.

 

Tarjouksia verrattiin keskenään hinta- ja laatupisteillä siten, että pisteet kerrottiin painokertoimilla hinta 0,30 ja laatu 0,70. Maksimikokonaispisteiksi muodostuu 500 pistettä.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että puitesopimuskumppaneiksi valitaan 8 yritystä.

Option käyttämisestä ilmoitetaan vuoden 2010 loppuun mennessä.

 

Määräaikaan mennessä saatiin seuraavat tarjoukset:

 

vertailupisteet

Air-Ix Talotekniikka Oy

483,02

Elomatic Oy

410,30

Insinööritoimisto Juhani Lehtonen Oy

451,63

Insinööritoimisto Rainer Heino Oy

456,00

Insinööritoimisto Sarkki

428,71

Insinööritoimisto Åke Jokela

424,98

LVI-Insinööritoimisto Veljekset Lehtonen

456,00

Siikon Oy

376,78

Turun LVI-Tekniikka Oy

445,56

Pöyry Building Services Oy

375,73

Suunnittelulinja Oy

447,68

 

Optiplan Oy:n tarjous suljettiin pois vertailusta, koska tarjous perustuu tarjoajan mukaan Konsulttitoiminnan sopimusehtoihin KSE 95 eikä tarjouksessa ole mainintaa siitä, että tarjoaja hyväksyisi tarjouspyynnössä ko. ehtoihin tehdyn lisäyksen, joka koskee konsultin vastuuta kolmannelle osapuolelle. Tarjous on siten pyynnön vastainen ja se tulee hylätä.

 

Yhdestätoista tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen jättäneestä alimmat pisteet on Pöyry Building Services Oy:llä, Siikon Oy:llä ja Elomatic Oy:llä. Näin ollen ne jäävät valittavien puitesopimuskumppanien ulkopuolelle.

 

Isommat peruskorjauskohteet ja uudisrakennukset kilpailutetaan edelleen normaalisti puitesopimuksen ulkopuolella.

 

Toimitusjohtaja Martti Kuitunen:

 

Ehdotus       Kiinteistölautakunta päättää, että Optiplan Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena sekä oikeuttaa Tilaliikelaitoksen solmimaan puitesopimuksen LVI-suunnittelusta vuosiksi 2009-2010 (optiot 1+1 v) tarjousvertailun mukaan kahdeksan kokonaistaloudellisimman tarjouksen vertailupisteiden mukaan antaneiden yritysten eli Air-IX Taloteknikka Oy:n, Insinööritoimisto Juhani Lehtonen Oy:n, Insinööritoimisto Rainer Heino Oy:n, Turun LVI-Tekniikka Oy:n, Insinööritoimisto Åke Jokela Oy:n, Insinööritoimisto Sarkki, LVI-Insinööritoimisto Veljekset Lehtonen ja Suunnittelulinja Oy:n kanssa.

 

Option käyttämisestä ilmoitetaan vuoden 2010 loppuun mennessä.

 

Sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävällä sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua (kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta) siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi.

 

Lisäksi Kiinteistölautakunta päättää oikeuttaa Tilaliikelaitoksen toimitusjohtajan allekirjoittamaan tehtävät sopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli rakennuttamispäällikkö Merja Lumme.

JAKELU

aotarjoajat
tpvTilaliikelaitos