Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4821.08.20233

2667-2023 (00 01 02, 02 02 02)

Strategisten yhteisöjen toiminnan ja talouden seuranta tilanteessa 30.6.2023

Tiivistelmä: -

Khkon § 48

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, konserniohjauspäällikkö Sanna Lounaja ja konsernitalouspäällikkö Juhani Pärtty 15.8.2023:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on joko kaupungin konserniohjeissa kirjattu tai Turun kaupunginhallituksen konsernijaoston strategiseksi määrittelemä yhtiö tai säätiö. Konsernijaoston tehtävänä on huolehtia osaltaan strategisiksi yhteisöiksi nimettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden asettamisesta ja seurannasta.

Toiminnan ja talouden seuranta alkuvuoden osalta (1.1 – 30.6.2023) tapahtuu strategisten yhteisöjen osalta kaupungin 2. osavuosikatsauksen yhteydessä (OVK 2). Yhteisöjen tuloskortit ovat kaikkien yhteisöjen osalta mukana kootusti liikesalaisuusperusteella ei julkisuuteen tarkoitettuna oheismateriaalina 1 – strategiset yhteisöt sekä kaupungin osavuosikatsaukseen liitettävänä julkisena koontina (liite 1 - kaupunginvaltuustoon nähden sitovat tavoitteet).

Alla merkittävimmät poikkeamat:

Liite 1​Strategisten yhteisöjen tuloskortit - kaupungin osavuosikatsaukseen liitettävät osat

Oheismateriaali 1​Tuloskortit - kaupunginhallituksen konsernijaoston käsiteltävä kokonaisuus (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä strategisten yhteisöjen tuloskortit tiedoksi ja liitettäväksi kaupungin osavuosikatsaukseen (OVK 2) liitteen 1 mukaisessa muodossa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esteellisyydet

​Arkea Oy

​Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Korhosen tilalla tältä osin sihteerinä toimi Lounaja.

​Kaarea Oy

​Lindholm ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

​Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

​Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Korhosen tilalla tältä osin sihteerinä toimi Lounaja.

​Turku 2029 -säätiö

​Arve, Weber ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Heikkisen tilalla tältä osin esittelijänä toimi Virtanen ja Arven tilalla tilapäisenä puheenjohtajana Pätäri.

​Oy Turku Energia Ab

​Ruohonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

​Turku Science Park Oy

​Arve ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Heikkisen tilalla tältä osin esittelijänä toimi Virtanen ja Arven tilalla tilapäisenä puheenjohtajana Pätäri.

​Turun Kaupunginteatteri Oy

​Lindholm ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

​Turun Satama Oy

​Pätäri ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

​Turun Taiteen talo Oy

​Arve ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Arven tilalla tältä osin tilapäisenä puheenjohtajana toimi Pätäri.

​Turun Teknologiakiinteistöt Oy

​Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

​Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n osalta toimitusjohtaja Maria Aspala, Oy Turku Energia Ab:n osalta toimitusjohtaja Timo Honkanen ja Arkea Oy:n osalta toimitusjohtaja Pirjo Kankaanranta.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, talouspalvelut


Liitteet:

Khkon § 48
Liite 1:Strategisten yhteisöjen tuloskortit - kaupungin osavuosikatsaukseen liitettävät osat