Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4515.05.20233

3451-2023 (00 00 01)

Blue Industry Park Oy:n ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 45

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 8.5.2023:

Blue Industry Park Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty tytäryhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 100 %.

Blue Industry Park Oy:n hallitus on 28.04.2023 kokouksessaan päättänyt pyytää kaupunginhallituksen konsernijaostolta ennakkonäkemystä siitä, voidaanko toimitusjohtajan johtajasopimukseen lisätä työsuhde-etuina työsuhdepolkupyörä ja lounasetu.

Perusteluina työsuhdepolkupyörälle:

Perusteluina lounasedulle:

Lounasetu kannustaa pitämään lounastauon ja syömään järkevästi työpäivän aikana. Terveellinen ruoka taas lisää hyvinvointia ja ylläpitää työkykyä.​

Kaupunginvaltuuston 13.12.2021 § 286 hyväksymän konserniohjeen mukaan tytäryhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä ennen toimenpiteen toteuttamista mm. silloin, kun kyseessä on tytäryhteisön toimitusjohtajan tai vastaavan palkka- ja muiden palvelussuhde-ehtojen ja eläke-etujen vahvistaminen tai sisällöllinen muuttaminen lukuun ottamatta alalla sovellettavan työehtosopimuksen mukaisia palkan yleiskorotuksia tai mikäli toimitusjohtajaan ei sovelleta työehtosopimuksen määräyksiä, vastaavan tasoista yleiskorotusta.

​Blue Industry Park Oy:n hallituksen esittämää yhtiön toimitusjohtajan työsuhdepolkupyöräetua voi pitää sellaisena Turku-strategian mukaisena etuutena, joka tukee kaupungin ilmastopolitiikkaa ja kestävän liikkumisen tavoitteita. Toimitusjohtajan työsuhdepolkupyörä- ja lounasetua voi molempia pitää euromääräisesti varsin kohtuullisina ja perusteltuina kuitenkin siten, että toimitusjohtaja ei voi hyödyntää samanaikaisesti hänelle toimitusjohtajasopimuksessa osoitettua autoetua ja työsuhdepolkupyöräetua.

Oheismateriaali 1​Blue Industry Park Oy ennakkonäkemyspyyntö

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa ennakkonäkemyksenä Blue Industry Park Oy:lle, että sillä ei ole huomautettavaa johtajasopimukseen esitetyistä työsuhdepolkupyörä- ja lounasedusta kuitenkin siten, että toimitusjohtaja ei voi hyödyntää samanaikaisesti hänelle toimitusjohtajasopimuksessa osoitettua autoetua ja työsuhdepolkupyöräetua.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedBlue Industry Park Oy