Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3117.04.20232

1729-2023 (00 00 01)

Kaarea Oy:n ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 31

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen ja omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 12.4.2023:

Kaarea Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö ja osakkuusyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 45,99 %. Yhtiön toimialana on mm. ruoka-, siivous- ja kiinteistönhoito-, turvallisuus- ja kunnossapitopitopalveluiden tuottaminen.

Yhtiön hallitus on kokouksessaan 12.4.2023 päättänyt esittää omistajilleen seuraavan omistajien ennakkonäkemystä koskevan pyynnön:

Kaarea Oy:n toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi on irtisanonut johtajasopimuksensa päättymään 1.6.2023.

Hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen perustama työryhmä (Ari Korhonen, Anne Takala ja Lasse Lindholm) ovat yhdessä Momentous / Juha Immosen kanssa kartoittaneet sopivia toimitusjohtajaehdokkaita.

Kaarea Oy:n hallitus on kokouksessaan 20.3.2023 päättänyt, että erinomainen valinta toimitusjohtajan tehtävään on Miika Markkanen. Markkasella on yli 20 vuoden johtajakokemus. Hän on toiminut toimitusjohtajan tehtävissä lähes 20 vuoden ajan mm. Turun kaupungin ja V-S sairaanhoitopiirin omistamassa tekstiilihuoltoyhtiössä. Markkasella on kokemusta lukuisista yritysjärjestelyistä, liiketoimintakaupoista, liiketoimintasiirroista, fuusioista ja diffuusioista. Markkanen tuntee aikaisemman taustansa vuoksi hyvin Varsinais-Suomen yhteistyökumppanit. Varsinais-Suomen hyvinvointialueella toimivat henkilöt sekä kaupunkien ja kuntien yhteyshenkilöt.

Hallitus valtuutti puheenjohtajan neuvottelemaan Markkasen kanssa johtajasopimuksen tarkoituksena Markkasen palkkaaminen yhtiön toimitusjohtajaksi. Hallitus päätti, että mikäli sopimukseen päästään, Markkasen tulisi aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä 1.6.2023 lukien. Hallitus valtuutti lisäksi puheenjohtajan laatimaan ja lähettämään hallituksen nimissä omistajille ennakkonäkemyspyynnön Markkasen valitsemisesta toimitusjohtajaksi neuvotellulla johtajasopimuksella.

Kaarea Oy:n hallitus on 11.4.2023 hyväksynyt Markkasen kanssa neuvotellun johtajasopimuksen ehdot. Tarkoitus on solmia Markkasen kanssa johtajasopimus siten, että Markkanen toimisi 20.4.2023 alkaen työsopimussuhteessa yhtiöön perehtyen siirtymäkauden aikana yhtiön toimintaan nykyisen toimitusjohtajan alaisuudessa ja toimien samalla toimitusjohtajan varahenkilönä. 1.6.2023 alkaen työsopimussuhde muuttuu toimitusjohtajan johtajasopimussuhteeksi. Markkasen johtajasopimuksen muut ehdot ilmenevät liitteenä olevasta johtajasopimusluonnoksesta.

Kaarea Oy:n osakassopimuksen 7.3. kohdan mukaan hallituksen on ennen päätöksentekoa tiedusteltava kaikilta osakkailta ennakkonäkemystä ennen toimitusjohtajan valintaa.

Kaarea Oy:n hallitus tiedustelee omistajilta ennakkonäkemystä siitä, voidaanko Miika Markkanen valita yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.6.2023 lukien liitteenä olevan johtajasopimuksen mukaisin ehdoin.

Asian kiireellisyyden vuoksi Kaarea Oy:n hallitus pyytää omistajien ennakkonäkemystä 19.4.2023 mennessä. Mikäli omistaja ei ole antanut ennakkonäkemystään mainittuun päivään mennessä, hallitus katsoo, että omistajan ennakkonäkemys on myönteinen.

Liite 1Toimitusjohtajasopimus

Oheismateriaali 1Kaarea Oy ennakkonäkemyspyyntö​

Oheismateriaali 2Miika Markkanen CV​

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Kaarea Oy:n hallitukselle omistajan ennakkonäkemyksenä, että sillä ei ole huomautettavaa toimitusjohtaja Miika Markkasen valintaan ja yhtiö voi hyväksyä toimitusjohtajasopimuksen liitteen 1 mukaisessa muodossa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lindholm ilmoitti konsernijaoston jäsenenä olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

​Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Kaarea Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lasse Lindholm.

Jakelu

tiedKaarea Oy


Liitteet:

Khkon § 31
Liite 1:Toimitusjohtajasopimus