Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8118.10.20214

3236-2021 (00 00 01, 02 07 00, 10 03 02)

Turun Satama Oy:n hallituksen jäsenen nimeäminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 81

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen ja omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 13.10.2021:

Turun Satama Oy (jäljempänä Satama) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 100 %.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on kokouksessaan 26.3.2018 § 22 käsitellyt yhtiön hallituksen jäsenten nimeämistä. Konsernijaosto päätti mm. oikeuttaa kaupunginjohtajan nimeämään yhtiön hallituksen jäsenet ja puheenjohtajiston. Kaupunginjohtaja päätti 3.5.2018 nimetä Sataman hallitukseen seuraavat jäsenet:

-       Ville Niinistö (pj)

-       Mari-Elina Koivusalo (vpj)

-       Maria Puhakka-Peltonen

-       Ville Valkonen

-       Max Rauvola.

Hallituksen jäsen Ville Valkonen on ilmoittautunut vetäytyvänsä tehtävästä, joten Turun kaupungin tulee nimetä hänen tilalleen uusi edustaja hallitukseen. Uudeksi edustajaksi on ehdotettu nimettäväksi Harri Virta. Virta on Kaarinan kaupunginjohtaja ja toiminut aiemmin Porin Satama Oy:n toimitusjohtajana.

Tämän esityksen mukainen hallituksen kokoonpano täyttää kuntalain 47 § 2. momentin asettamat vaatimukset. Hallituksen kokoonpanossa on otettu huomioon yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus. Hallituksen kelpoisuutta on arvioitu kokonaisuutena perustuen hallitukseen nimettävien henkilöiden ansioluetteloihin. Esitettävällä hallituksen jäsenellä ei ole valintahetkellä osoitettavissa sellaisia sidonnaisuuksia, jotka olisivat esteenä hallitustyöskentelylle.

Oheismateriaali 1               Ansioluettelo (Ei julkisuuteen)

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää täydentää Turku Satama Oy:n hallitusta siten, että hallitukseen nimetään Harri Virta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Satama Oy
tiedXXXXX