Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8818.11.20191

2340-2019 (00 00 01)

Katsaus Arkea Oy:n työehtosopimuksen vaihtoa koskevaan neuvottelutilanteeseen sekä siihen liittyviin taloudellisiin lopputulemiin ja eri vaihtoehtoihin

Tiivistelmä: -

Khkon § 88

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 13.11.2019:

Kaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoitti konserniohjeena 23.9.2019 § 79, että Arkea Oy:n ennakkonäkemyspyyntöön koskien työehtosopimuksen vaihtamista suostutaan seuraavin ehdoin:

- Yhtiössä sovellettava työehtosopimus (Avainta ry:n työehtosopimus) voidaan vaihtaa ruokapalveluiden työntekijöiden ja esimiesten osalta Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n neuvottelemaan ja soveltamaan työehtosopimukseen sekä siivous-, kiinteistönhoito- ja ylläpitopalveluiden sekä hallinnon työntekijöiden ja toimihenkilöiden osalta Kiinteistötyönantajat ry:n neuvottelemaan ja soveltamaan työehtosopimukseen 1.4.2020 alkaen.

- Konsernijaosto kuitenkin edellyttää, että ennen kuin yhtiö tekee ratkaisevan päätöksen työehtosopimuksen vaihdosta, henkilökunnan kanssa käydään perusteellisesti läpi yhtiön taloudellinen tilanne ja kilpailukyvyn parantamisen tarve. Lisäksi yhtiön johdon on arvioitava, olisiko muutostilanteessa tarpeen ottaa käyttöön henkilöstöä koskeva tulospalkkiojärjestelmä tai joitain muita paikallisen sopimisen keinoja.

Arkea Oy:n on käynyt neuvotteluita työehtopimuksensa vaihtamisesta työntekijäjärjestöjen (Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton (Jyty) kanssa, mutta neuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina 12.11.2019.

Arkea Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Ikävalko ja toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi on kutsuttu kokoukseen selvittämään neuvottelutilannetta sekä yhtiön talouden näkymiä eri vaihtoehtojen osalta.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä saadun selvityksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Arkea Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Ikävalko ja toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Jakelu

tiedArkea Oy