Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5610.06.20194

2181-2019 (00 00 01, 02 05 05)

Lännen Tekstiilihuolto Oy:n ylimääräinen yhtiökokous ja hallituksen jäsenten valinta

Tiivistelmä: -

Khkon § 56

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 4.6.2019:

Lännen Tekstiilihuolto Oy (jäljempänä Tekstiilihuolto) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 75,83 %. Kaupungin omistusosuus yhtiössä on noussut tehdyn osakevaihdon seurauksena, jossa kaupunki luopui kokonaan jakaantuneen Puro Tekstiilihuolto Oy:n omistuksesta ja sai osakevaihdon vastikkeeksi lisää Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita. Osakevaihto tehtiin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (Sairaanhoitopiiri) kanssa.

Järjestelyn seurauksena sairaanhoitopiiri ei omista enää lainkaan Tekstiilihuollon osakkeita, minkä vuoksi se ei ole enää yhtiön osakassopimuksen osapuoli ja se luopuu hallituspaikastaan yhtiössä. Tämän vuoksi Tekstiilihuolto on kutsunut kokoon ylimääräisen yhtiökokouksen 25.6.2019 klo 11.00, jonka käsiteltävinä asioina ovat yhtiön hallituksen palkkioista päättäminen sekä hallituksen valinta. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 (§10) päätöksen mukaan Tekstiilihuolto kuuluu ensimmäiseen palkkioluokkaan, mikä vastaa yhtiökokouksen esityslistan esitystä palkkioiden määrästä.  

Yhtiökokouksen esityslistan kohdan 7. mukaan: Valitaan hallituksen jäsenet Lännen Tekstiilihuolto Oy:n Hallitukseen ovat kuuluneet alla olevat seitsemän (7) henkilöä. Turun kaupungilla on oikeus nimetä hallitukseen viisi (5) ja Satakunnan sairaanhoitopiirillä sekä Porin kaupungilla on molemmilla oikeus nimetä hallitukseen yksi (1)jäsen. Hallituksen puheenjohtajan nimeää Turun kaupunki. Hallituksessa ovat olleet seuraavat henkilöt.

1. Lasse Lindholm Turun kaupunki pj

2. Heidi Haapala Turun kaupunki

3. Eila Hannula Turun kaupunki

4. Marko Heinonen Turun kaupunki

5. Heli Lähteenmäki V-S sairaanhoitopiiri

6. Tero Mäkiranta Satakunnan sairaanhoitopiiri

7. Ilona Wessman Porin kaupunki

Edellä mainitun perusteella kaupungilla on oikeus nimetä yksi jäsen lisää yhtiön hallitukseen sairaanhoitopiirin edustajan luopuessa paikastaan.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

Hallituksen jäsenten kelpoisuudesta

Valittavaksi esitettävän hallituksen kokoonpano täyttää kuntalain 47 § 2. momentin asettamat vaatimukset. Hallituksen kokoonpanossa on otettu huomioon yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus. Hallituksen kelpoisuutta on arvioitu kokonaisuutena perustuen hallitukseen ehdolla olevien henkilöiden ansioluetteloiden perusteella. Ansioluettelo on oheismateriaalina.

Oheismateriaali 1Lännen Tekstiilihuolto Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista

Oheismateriaali 2Hallituksen uuden jäsenen ansioluettelo

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Lännen Tekstiilihuolto Oy:n hallitukseen seuraavan uuden jäsenen:

Ilola Mia

Lisäksi konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle muilta osin ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lindholm ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedLännen Tekstiilihuolto Oy
aoXXXXX
tiedKonsernihallinto, lakiasiat