Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6010.06.20191

3782-2019 (00 00 01)

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n pyyntö omistajan ennakkonäkemyksen saamiseksi kahdesta uudisrakennushankkeesta

Tiivistelmä: -

Khkon § 60

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 28.5.2019:

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 56,7 %. Yhtiön valvontavastuuhenkilö on apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy pyytää 24.5.2019 päivätyllä kirjeellään (Oheismateriaali 1) kaupunginhallituksen konsernijaostolta omistajan ennakkonäkemystä kahdesta kerrostalohankkeesta: Pääskyvuorenrinne/Turku (Pääskysillankatu 3) ja Kirkonseutu/Lieto (Karjatie 12) korkotukilainahakemuksen jättämiseksi Turun kaupunkiin ja Liedon kuntaan ja näiden kautta ARA:an. Samalla yhtiö pyytää valtuutta tehdä hankkeissa investointipäätökset ja hyväksyä niihin liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeille myönnetään hakemusten mukaiset korkotukilainat eikä hankkeissa tapahdu olennaisia muutoksia aiemmin esitetystä. Hankkeiden yhteenlaskettu hankintameno on 18,8 milj. euroa.

Konserniohjeen (Kv 12.12.2016 § 206) 10. kohdan mukaan tytäryhteisön tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista muun muassa toimintaan nähden merkittävästä investoinnista sekä tärkeän omaisuuden tai oikeuksien (ml immateriaalioikeudet) hankkimisesta, myymisestä, vuokraamisesta, luovuttamisesta tai panttaamisesta tai muun merkittävän sopimuksen tekemisestä. Konsernijaosto tekee kannanoton strategisten yhtiöiden osalta.

Yhtiön esittelemät uudisrakennushankkeet ovat esitelty tarkemmin yhtiön lähettämässä ennakkonäkemyspyynnössä ja ne ovat yhtiön ja kaupungin strategian mukaisia. Näin ollen yhtiölle tulisi antaa lupa edetä hankkeissa sen esittämällä tavalla.

Oheismateriaali 1Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy – ennakkonäkemyspyyntö kahdesta uudisrakennushankkeesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä,

että Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy voi jättää korkotukilainahakemukset Turun kaupunkiin ja Liedon kuntaan ja sitä kautta edelleen ARA:an kerrostalohankkeissa Pääskyvuorenrinne/Turku (Pääskysillankatu 3) ja Kirkonseutu/Lieto (Karjatie 12) ja se voi tehdä hankkeissa investointipäätökset ja hyväksyä niihin liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeille myönnetään hakemusten mukaiset korkotukilainat eikä hankkeissa tapahdu olennaisia muutoksia tässä esitetystä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy