Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5910.06.20197

7065-2019 (02 05 05)

Forum Marinum -säätiön sääntömuutos

Tiivistelmä: -

Khkon § 59

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 3.6.2019:

Forum Marinum –säätiö on Turun kaupungin strateginen yhteisö, jonka sään-tömuutokset edellyttävät kaupungin lausuntoa. Toimivalta lausunnon antamisesta on kaupunginhallituksen konsernijaostolla. Säätiö perustelee sääntömuutosta seuraavasti:

”Museolain uudistamisen yhteydessä aiempien valtakunnallisten erikoismuse-oiden on tullut osoittaa täyttävänsä kumotun museolain 3 a §:ssä mainitut edellytykset asemansa säilyttämiseksi sekä haettava uudelleen valtionosuuteen oikeutetuksi.

Forum Marinumin –säätiön on todettu täyttävän lain edellytykset valtakunnal-liseksi erikoismuseoksi. Hyväksyminen valtionosuuteen oikeutetuksi edellyttää voimassa olevan museolain 5.1 § 3) kohdan mukaan, että museota ei ylläpidetä taloudellisen voiton tavoittelemiseksi.

Museovirasto on pyytänyt Forum Marinum –säätiötä täydentämään valtion-osuushakemustaan siltä osin, kun säätiön säännöissä ei ole mainintaa mahdollisen ylijäämän käytöstä, mahdollisten rahastojen varojen käytöstä se-kä varojen käytöstä yhteisön tai säätiön toiminnan lakkauttamisen tai purkami-sen yhteydessä.

Säätiön hallitus on täydennyspyynnön vuoksi päättänyt 22.5.2019 § 7 hyväk-syä liitteenä olevan sääntömuutoksen (muutos korostettu keltaisella) ja pyytää siitä sääntöjen edellyttämän Turun kaupungin lausunnon.”

Säätiön esittämä sääntömuutos on tekninen ja välttämätön säätiön valtionosuusrahoituksen turvaamiseksi. Näin ollen sääntömuutos tulisi hyväksyä ja merkitä tiedoksi.

Oheismateriaali 1Forum Marinum -säätiön päivitetyt säännöt

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa lausuntonaan hyväksyvänsä esitetyn sääntömuutoksen ja merkitsee sääntömuutokset tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedForum Marinum -säätiö