Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4706.05.20196

370-2019 (00 00 01)

Turun ammattikorkeakoulu Oy:n varsinainen yhtiökokous ja hallituksen jäsenen valinta

Tiivistelmä: -

Khkon § 47

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 29.4.2019:

Turun ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä Ammattikorkeakoulu) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 91 %. Ammattikorkeakoulun yhtiökokous pidetään 27.5.2019 klo 10.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 (§ 10) päätöksen mukaan Ammattikorkeakoulu kuuluu ensimmäiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Yhtiön hallitus valittiin konsernijaoston 7.5.2019 pidetyssä kokouksessa. Yhtiön hallituksen jäsenistä Ilkka Kantola ei ole enää käytettävissä paikkakunnalta poismuuton takia ja hänen tilalleen tulee nimittää uudeksi jäseneksi Heli Paasio, jonka ansioluettelo lisätään konsernijaoston kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailu-tuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Voimassa oleva Turun kaupungin tilintarkastuspalveluja koskeva sopimus päättyy vuoden 2018 tilintarkastuksen suorittamiseen. Tarkastuslautakunnan käynnistämä tilintarkastuksen kilpailuttaminen on vielä kesken. Tarjoukset pyydetään Turun kaupungin hallinnon ja talouden lakisääteisen tilintarkastuksen lisäksi myös kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastuksen suorittamisesta. Koska kaupungin tilintarkastuksen kilpailuttaminen on kesken tulisi kaupungin tytäryhteisöille ja säätiöille kilpailutuksen valmistumiseen asti valita tilikauden 2019 tilintarkastajaksi kaupungin nykyinen tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab ja tehdä sopimus tilintarkastuksesta tämän kanssa.

Toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2018

Turun ammattikorkeakoulun tulokset vuonna 2018 kehittyivät selkeästi ennakoitua paremmin. Kaikki toiminnalliset tulokset paranivat edellisestä vuodesta; esimerkiksi tutkintojen määrässä ylitettiin ensimmäisen kerran 2000 tutkinnon rajapyykki (perustutkinnot + ylemmät AMK-tutkinnot).

Talouden tunnusluvut näyttävät todellisuutta paremmilta johtuen vuoden aikana toteutetusta varainhankinnasta. Sen tulokset on merkitty liikevaihtoon, mutta niitä vastaava summa on rahastoitu tilinpäätössiirtona. Tulokset ovat kuitenkin ennakoitua paremmat myös tästä erikoiserästä huolimatta. Bruttoinvestoinnit olivat suunniteltua suuremmat johtuen sosiaali- ja terveysalan toimintojen siirtoon liittyvistä investoinneista Kupittaan kampukselle.

Yhtiön liikevaihto oli 68,0 milj. euroa tavoitteen ollessa 65,0 milj. euroa ja nettotulos 2,1 milj. euroa tavoitteen ollessa 0,1 milj. euroa. Yhtiö ei voi yhtiöjärjestyksen mukaan jakaa osinkoa. Ammattikorkeakoulun taseen omavaraisuus on edelleen korkea (omavaraisuusaste 68,2 %) ja nettovelkaantumisaste on negatiivinen (-32 %) eli yhtiöllä on enemmän likvidejä varoja kuin korollisia velkoja. Yhtiön likvidit rahavarat vuoden 2018 lopussa olivat 11,1 milj. euroa.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Oheismateriaali 2Turun ammattikorkeakoulu Oy tuloskortti

Oheismateriaali 3Hallituksen jäsenen ansioluettelo

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukseen seuraavan jäsenen:

Heli Paasio

Lisäksi konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle muilta osin ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun ammattikorkeakoulu Oy
aoXXXXX
tiedKonsernihallinto, lakiasiat