Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4406.05.20193

5694-2019 (00 00 01)

Logomo Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 44

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 29.4.2019:

Logomo Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 39 %. Logomon yhtiökokous pidetään 26.6.2019 klo 12.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 (§ 10) päätöksen mukaan osakkuusyhtiöissä palkkiot määräytyvät yhtiökokouksessa omistajien neuvot-telun pohjalta. Kaupunginjohtajalle tulee antaa oikeus neuvotella vuosipalkki-oiden määräytymisestä muiden omistajien kanssa sekä käyttää kaupungin puhevaltaa niiden osalta yhtiökokouksissa.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Yhtiön hallitus valittiin konsernijaoston 7.5.2018 pidetyssä kokouksessa ja muutostarvetta kaupungin nimeämiin hallituksen jäseniin ei ole ilmennyt.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailu-tuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Voimassa oleva Turun kaupungin tilintarkastuspalveluja koskeva sopimus päättyy vuoden 2018 tilintarkastuksen suorittamiseen. Tarkastuslautakunnan käynnistämä tilintarkastuksen kilpailuttaminen on vielä kesken. Tarjoukset pyydetään Turun kaupungin hallinnon ja talouden lakisääteisen tilintarkastuksen lisäksi myös kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastuksen suorittamisesta. Koska kaupungin tilintarkastuksen kilpailuttaminen on kesken tulisi kaupungin tytäryhteisöille ja säätiöille kilpailutuksen valmistumiseen asti valita tilikauden 2019 tilintarkastajaksi kaupungin nykyinen tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab ja tehdä sopimus tilintarkastuksesta tämän kanssa.

Toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2018

Vuosi 2018 oli Logomossa poikkeuksellinen, johtuen vuoden aikana tehdystä rakennemuutoksesta ja omistusjärjestelystä. Logomo Oy on jakautunut kokonaisjakautumisella 18.10.2018 Logomon tapahtumatilat Oy:ksi ja Logomon toimistot Oy:ksi. Toimintaa jatkoi managementyhtiö Logomon Veturi Oy, joka on nimetty uudelleen Logomo Oy:ksi.

Nyt käsittelyssä olevan tuloskortin toteumatiedot perustuvat Logomo Oy:n tilinpäätökseen 1.1.2018 – 18.10.2018 eivätkä siten anna oikeaa ja vertailukelpoista kuvaa yhtiön tavoitteiden toteumasta.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Oheismateriaali 2Logomo Oy:n tuloskortti

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Päivi Rytsä.

Jakelu

tiedLogomo Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat