Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3223.04.20191

5100-2019 (00 00 01)

Turku Science Park Oy:n ennakkonäkemyspyyntö YT-menettelyn aloittamisesta

Tiivistelmä: -

Khkon § 32

Salassa pidettävä - salauksen peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24 §:n 20 kohta

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 16.4.2019:

Kaupunginvaltuuston 12.12.2016 hyväksymien konserniohjeiden mukaan strategisen konserniyhteisön tulee hankkia omistajan ennakkonäkemys merkittävistä toimenpiteistä, johon lukeutuu muun muassa tytäryhteisön palveluksessa olevan taloudellisesta tai tuotannollisesta syystä tapahtuva irtisanominen tai lomauttaminen yli 90 päiväksi.

Yhtiöllä on tällä hetkellä palveluksessaan toimitusjohtajan lisäksi 72 työntekijää. Kaiken kaikkiaan 9 määräaikaista työsuhdetta päättyy 30.4.2019 ja kesän alkupuolella tapahtuu 1 eläköityminen.

Yhtiön hallitus pyytää konsernijaostolta omistajan ennakkonäkemystä yhteistoimintamenettelyn aloittamisesta. Menettely koskee yhtiön palveluksessa olevien henkilöiden taloudellisesta, tuotannollisesta tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä tapahtuvaa irtisanomista tai lomauttamista yli 90 päiväksi. Yhteistoimintaneuvotteluiden kohteena on koko yhtiön henkilökunta, mutta yhteistoimintaneuvottelut saattavat kokonaisuutena johtaa enintään 9 työntekijän työsuhteen irtisanomiseen, osa-aikaistamiseen tai lomauttamiseen.

Lisäksi hallitus on ilmoittanut, että mikäli konsernijaoston päätös yhteistoimintamenettelyn aloittamisesta on puoltava, yhtiössä aloitetaan työntekijöiden kanssa käytävien yhteistoimintaneuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä toimitusjohtajan tulee esitellä suunnitelmat eri vaihtoehtoineen, työntekijäpuolen ehdotukset ja yhteistoimintaneuvotteluissa esille tulleet muut asiat yhtiön hallitukselle päätöksentekoa varten.

Yhtiössä rakennettava uusi asiakassegmentointi ja sen rinnalla rakentuva uusi palveluportfolio pohjautuu nykytilannetta vaativampaan asiakastuntemukseen, asiakastarpeiden ymmärtämiseen ja seurantaan sekä johtaa palveluiden määrittelyyn, kohdennukseen ja rajauksiin. Uudessa mallissa korostetaan kasvupalveluiden kehittämistä. 

Lisäksi seuraavat yksityiskohdat johtavat uudelleenjärjestelyihin:

Oheismateriaali 1Yhtiön ennakkonäkemyspyyntö liitteineen

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ennakkonäkemyksenä, että Turku Science Park Oy:n hallitus voi käynnistää yhteistoimintamenettelyn ennakkonäkemyspyynnössä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Arve ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Jakelu

tiedTurku Science Park Oy Ab