Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2625.03.20192

818-2019 (00 00 01)

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 26

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 22.3.2019:

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 48,21 %. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään 4.4.2019 klo 15.00. Yhtiökokouksessa käsitellään ylimääräisen yhtiökokouksen esityslistassa olevat seuraavat asiat:

1. Päätetään hallituksen jäsenten palkkioista ja kulukorvauksista

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 (§ 10) päätöksen mukaan osakkuusyhtiöissä palkkiot määräytyvät yhtiökokouksessa omistajien neuvottelun pohjalta. Kaupunginjohtajalle annettiin oikeus neuvotella vuosipalkkioiden määräytymisestä muiden omistajien kanssa sekä käyttää kaupungin puhevaltaa niiden osalta yhtiökokouksissa.

2. Valitaan uudet hallituksen jäsenet

Kaupungin nimittämät edustajat yhtiön hallituksessa ovat olleet Aleksi Randell ja Tuomas Heikkinen. Yhtiön uuden osakassopimuksen mukaan: Turulla (Turun kaupunkikonserni) ja Hemsöllä on oikeus nimetä keskenään sama lukumäärä hallituksen jäsenistä siten, että Turun ja Hemsön nimeämien hallituksen jäsenten yhteinen äänimäärä on vähintään puolet (1/2) kaikkien hallituksen jäsenten äänimäärästä. Jos Turku tai Hemsö ei halua käyttää nimeämisoikeuttaan täysimääräisesti, siirtyy tämä oikeus käyttämättä jääneeltä osin toiselle edellä mainituista osapuolista. Loput hallituksen jäsenet nimitetään muiden osakkeenomistajien toimesta siten, että neljällä suurimmalla muulla osakkeenomistajalle, laskettuna kaikista yhtiön osakkeista ja niiden tuottamista äänistä, on kullakin oikeus nimetä yksi hallituksen jäsen. Selvyyden vuoksi todetaan, että kaikkien edellä mainittujen nimeämisoikeuksien on toteuduttava ja hallituksen jäsenten lukumäärä päätettävä sen mukaisesti.

Edellä kuvattuun viitaten kaupunki esittää, että Randell ja Heikkinen nimettäisiin edelleen yhtiön hallitukseen.

Oheismateriaali 1Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n ylimääräinen yhtiökokouskutsu

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoittaa konserniohjeena, että ylimääräisen yhtiökokouskutsun esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Aaltonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedTurun Teknologiakiinteistöt Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat