Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2125.03.20195

3494-2019 (00 00 01)

Turku Touring Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 21

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 13.3.2019:

Turku Touring Oy:n varsinainen yhtiökokous

Turku Touring Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 72,55 %. Turku Touring Oy:n yhtiökokous pidetään 2.4.2019 klo 13.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 (§ 10) päätöksen mukaan Turku Touring Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailu-tuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Voimassa oleva Turun kaupungin tilintarkastuspalveluja koskeva sopimus päättyy vuoden 2018 tilintarkastuksen suorittamiseen. Tarkastuslautakunnan käynnistämä tilintarkastuksen kilpailuttaminen on vielä kesken. Tarjoukset pyydetään Turun kaupungin hallinnon ja talouden lakisääteisen tilintarkastuksen lisäksi myös kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastuksen suorittamisesta. Koska kaupungin tilintarkastuksen kilpailuttaminen on kesken tulisi kaupungin tytäryhteisöille ja säätiöille kilpailutuksen valmistumiseen asti valita tilikauden 2019 tilintarkastajaksi kaupungin nykyinen tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab ja tehdä sopimus tilintarkastuksesta tämän kanssa.

Toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2018

Yhtiön toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet ovat toteutuneet pääosin hyvin ja tavoitteiden mukaisesti. Ryhmämyynnin paketointien sisällöt ovat olleet tuottavampia, siksi voittoa jäi ennakoitua enemmän. Yhtiön osakkaat eivät kuitenkaan odota osinkoja, vaan rahat käytetään markkinoinnin toimenpiteisiin.  Muita mainittavia poikkeamia talousarvioon nähden ei ole.

Yhtiön liikevaihto oli 1,75 milj. euroa, liikevoitto 46 tuhatta euroa ja tilikauden tulos 32 tuhatta euroa, jotka kaikki ylittivät tavoitteet. Yhtiön tase on vahva (omavaraisuusaste 73 %) ja sillä on rahavaroja (592.753 eur) enemmän kuin korollisia velkoja (nettovelkaantumisaste – 96 %).

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Oheismateriaali 2Turku Touring Oy:n tuloskortti

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Pätäri ilmoitti olevan esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Turku Touring Oy:n toimitusjohtaja Anne-Marget Hellén.

Jakelu

tiedTurku Touring Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat