Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1404.03.20192

2252-2019 (00 00 01, 00.03, 02 02 02, 02 08 00)

Omistajan ennakkonäkemyksen antaminen Kuntec Oy:lle toimitusjohtajan ottamisesta

Tiivistelmä: -

Khkon § 14

Konserniasioista vastaava controller Kim Moisiolinna 27.2.2019:

Kuntec Oy:n hallitus pyytää Turun kaupungin konserniohjeiden mukaista omistajan ennakkonäkemystä toimitusjohtajan valinnasta.

Turun kaupungin konserniohjeiden (Kv 12.12.2016 § 205) luvun 2 kohdan 10 (14) - mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä, kun kyseessä on tytäryhteisön toimitusjohtajan tai vastaavan toimihenkilön ottaminen.

Kuntec Oy:n hallitus esittelee toimitusjohtajan valintaperusteita seuraavasti:

Kuntec Oy:n entinen toimitusjohtaja lopetti tehtävässään 16.11.2018. Kuntecin toimitusjohtajan sijaisena on tämän jälkeen toiminut yhtiön hallintojohtaja Ari Aho.

Yhtiön hallitus on käynyt neuvotteluja toimitusjohtajan valitsemiseksi yhtiöön, ja päätynyt yksimielisesti kannattamaan Ari Ahon valitsemista yhtiön toimitusjohtajaksi. Hallituksen päätös perustuu siihen, että yhtiöllä on edessään merkittävät toiminnan sopeuttamistoimet, ja tässä onnistuakseen yhtiön organisaation tilanne täytyy rauhoittaa. Tehokkaimmin tavoite saavutetaan, jos yhtiön toimitusjohtajan tehtävissä jatkaa henkilö, jolla on toimittuaan yhtiön hallintojohtajana 1.1.2012 lukien, perusteelliset tiedot yhtiön taloudellisesta ja toiminnallisesta tilanteesta, ja joka nauttii organisaation luottamusta.

Ahon valintaa puoltaa myös se, että muiden haastateltujen kandidaattien palkkatoive ylittää selvästi kaupunkikonsernissa sovelletun tason. Lisäksi he pystyisivät aloittamaan tehtävässä vasta syksyllä 2019, mikä on yhtiön tilanteen kannalta selvästi liian myöhään.

Ahon kanssa tultaisiin tekemään johtajasopimus vastaavin ehdoin kuin edellisen toimitusjohtajan kanssa. Ahon kokonaispalkka tulisi olemaan sama kuin edellisellä toimitusjohtajalla, 9.572,68 euroa / kk.

Kuntec Oy:n hallitus pyytää kaupunginhallituksen konsernijaoston ennakkonäkemystä Ahon valitsemisesta yhtiön toimitusjohtajaksi.”

Oheismateriaali 1Ennakkonäkemyspyyntö koskien Kuntec Oy:n toimitusjohtajan valintaa

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Kuntec Oy:n hallitukselle omistajan ennakkonäkemyksenä, että Ari Aho voidaan ottaa yhtiön toimitusjohtajaksi edellistä toimitusjohtajasopimusta vastaavin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Kuntec Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Rihko ja varapuheenjohtaja Arja Iho.

Jakelu

tiedKuntec Oy