Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5204.09.20173

9155-2017 (045)

Strategisten yhteisöjen tuloskortit

Tiivistelmä:

Hallintosäännön 2 luvun 4 § mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto huolehtii kaupunkikonsernin konserniohjauksen ja -valvonnan täytäntöönpanosta sekä niiden toimivuudesta. Konsernijaosto tekee esityksiä omistajapolitiikan linjauksista ja konserniohjauksen periaatteista, tytäryhteisöille ja -säätiöille asetettavista toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista sekä muista yhteisöjen sekä säätiöiden toimintaan ja talouteen liittyvistä asioista. Lisäksi konsernijaosto ohjaa, seuraa ja valvoo kaupungin tytäryhteisöjen ja -säätiöiden toimintaa sekä niille asetettujen tavoitteiden toteutumista. Kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitetään tuloskorttien merkitsemistä tiedoksi.

Khkon § 52

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 28.8.2017:

Hallintosäännön 2 luvun 4 § mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto huolehtii kaupunkikonsernin konserniohjauksen ja -valvonnan täytäntöönpanosta sekä niiden toimivuudesta. Konsernijaosto tekee esityksiä omistajapolitiikan linjauksista ja konserniohjauksen periaatteista, tytäryhteisöille ja -säätiöille asetettavista toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista sekä muista yhteisöjen sekä säätiöiden toimintaan ja talouteen liittyvistä asioista.

Yhteisöt ovat toimittaneet Turun kaupungille valmistelemansa tuloskortit liitettäväksi kaupungin vuoden 2018 talousarvioon ja vuosien 2019 – 21 taloussuunnitelmaan. Strategisten yhteisöjen tuloskortit on koottu liitteeseen 1 ja ryhmitelty yhteisöjen liiketoiminta-alueiden mukaisesti. Liitteessä 2 on esitetty lyhyt kooste asianomaisten yhteisöjen tuloskorteista.

Yhteisöjen toimitusjohtajat on kutsuttu paikalle jaoston kokoukseen esittelemään oman yhteisönsä tuloskortin keskeiset toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet.

Liite 1Tuloskortit – strategiset yhteisöt

Liite 2Arkea Oy (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)

Liite 3Tuloskortit - koonti

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee tuloskortit tiedoksi ja hyväksyy ne osaltaan talousarviokirjaan sisällytettäväksi.

Lisäksi konsernijaosto päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään tuloskortteihin tarvittavia muutoksia talousarviokäsittelyn aikana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Arkea Oy:n osalta toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi ja hallituksen puheenjohtaja Lasse Lindholm, Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n osalta toimitusjohtaja Jouko Jortikka, Kuntec Oy:n osalta toimitusjohtaja Karri Knaapinen, Turun Kaupunkiliikenne Oy:n osalta toimitusjohtaja Juha Parkkonen, Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osalta toimitusjohtaja Miika Markkanen ja hallituksen puheenjohtaja Lasse Lindholm, Turun ammattikorkeakoulu Oy:n osalta toimitusjohtaja Vesa Taatila, Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n osalta toimitusjohtaja Jaakko Laaksonen, Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n osalta toimitusjohtaja Pekka Peltomäki ja hallituksen puheenjohtaja Konsta Weber, TVT Asunnot Oy:n osalta talouspäällikkö Simo Samppala, Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n osalta toimitusjohtaja Mikko Lehtinen, Turun Ylioppilaskyläsäätiön osalta toimitusjohtaja Kalervo Haverinen, Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin osalta Anu Kurkilahti-Haartemo ja Oy Turku Energia Ab:n osalta johtaja Juha Peltola.

Lindholm ilmoitti konsernijaoston jäsenenä olevansa esteellinen Arkea Oy:n sekä Lännen Tekstiilihuolto Oy:n kohdalla ja oli poissa kokouksesta tehtäessä päätöstä em. yhtiöiden osalta.

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n kohdalla ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Weber ilmoitti konsernijaoston jäsenenä olevansa esteellinen Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n kohdalla ja oli poissa kokouksesta tehtäessä päätöstä em. yhtiön osalta.

Heikkinen ilmoitti olevansa esteellinen Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kohdalla ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Vierimaa ilmoitti konsernijaoston jäsenenä olevansa esteellinen Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin kohdalla ja oli poissa kokouksesta tehtäessä päätöstä em. yhtiön osalta.

Kattelus ilmoitti konsernijaoston jäsenenä olevansa esteellinen Oy Turku Energia Ab:n kohdalla ja oli poissa kokouksesta tehtäessä päätöstä em. yhtiön osalta.

 


Liitteet:

Khkon § 52
Liite 1:Tuloskortit - strategiset yhteisöt
Liite 2:Arkea Oy (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)
Liite 3:Tuloskortit - koonti