Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2724.04.20178

3976-2017 (014)

Turku Touring Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 27

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 6.4.2017:

Turku Touring Oy:n varsinainen yhtiökokous

Turku Touring Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 72,55 %. Turku Touring Oy:n yhtiökokous pidetään 28.4.2017 klo 10.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Turku Touring Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan. Kaupunginhallituksen konsernijaosto on päätöksellään 15.4.2013 § 49 antanut omistajan ennakkonäkemyksen Turku Touring Oy:n hallitukseen nimettävistä henkilöistä.

Yhtiön hallituksen kokoonpanon osalta ei ole tullut esille muutostarpeita, joten yhtiökokouksen esityslistan kohdan – Hallituksen jäsenten valinta - osalta todetaan, että tarpeita hallituksen kokoonpanon muuttamiselle ei ole.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa vuosien 2013–2018 aikana tarjouskilpailun mukaisesti. Kausi sisältää sopimuksen jatko-option käytön. Yhtiökokouksen tulee noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2016

Suurten tapahtumien palveluun tarkoitettu varausjärjestelmämme on ainutlaatuinen ja edesauttaa tapahtumien kiinnittymistä kaupunkiin: sillä varataan kiintiötä hotelleista, paketoimme majoituksen tapahtuman lippuun ym. tarjontaan ja hoidamme laskutuksen asiakkaalta. Hippos Oy (Kuninkuusravit) oli 2016 suurin tapahtuma-asiakas. Tämä vaikutti ryhmämyynnin volyymiin eniten. Muutoinkin saavutimme kaikki tavoitteet. Markkinointikampanjat onnistuivat tutkitusti hyvin.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2016

Taloudelliset tavoitteet toteutuivat hyvin ja tavoitteiden mukaisesti: liikevaihto, liikevoitto ja tilikauden tulos olivat kaikki tavoitteiden mukaisia. Yhtiön tase on varsin omavarainen (omavaraisuusaste n. 77,8 %) ja nettovelkaantumisaste on negatiivinen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että yhtiöllä on enemmän käteisvaroja kuin korollisia velkoja. Yhtiön talous on vakaa ja tase vakavarainen.

Liite 1Turku Touring Oy:n tuloskortti

Oheismateriaali 1Turku Touring Oy:n yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurku Touring Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 27
Liite 1:Turku Touring Oy:n tuloskortti