Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1927.03.201712

3606-2017 (011)

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n yhtiöjärjestyksen muuttaminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 19

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 17.3.2017:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n hallitus päätti kokouksessaan järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen (15.2.2017) konsernijaoston päätökseen (23.1.2017 § 5) perustuen. Samassa yhteydessä päätettiin myös kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti merkintäasiakirjan liikkeelle laskusta yhtiön omistajalle.

Yhtiön hallitus katsoi, että samassa yhteydessä oli järkevää lisäksi päättää korjauksesta yhtiön yhtiöjärjestykseen, jossa ei ollut mainintaa siitä, että yhtiö on kaupungin sidosyksikkö. Yhtiö tarjoaa pääsääntöisesti toimitiloja vain kaupungille ja kaupungilla on määräysvalta yhtiössä, joten sen voidaan katsoa täyttävän sidosyksikön edellytykset. Yhtiökokouksessa päätetty yhtiöjärjestyksen muutos oli käytännössä tekninen muutos eikä se muuttanut vallitsevia olosuhteita.

Yhtiökokous päätti kokouksessaan 15.2.2017 seuraavan pykälän lisäämistä yhtiöjärjestykseen sekä muutoksesta johtuvien pykälänumerointien muuttamista yhtiöjärjestyksessä:

4 § Yhtiön tarkoitus

Yhtiö harjoittaa pääosaa toiminnastaan sen hankintayksikön tai niiden hankintayksiköiden kanssa, joiden määräysvallassa se on, jolloin yhtiöön sovelletaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 15 §:ssä tarkoitettua sidosyksikköhankintaa koskevia säännöksiä. Yhtiön toimintaa valvovat hankintayksiköt samalla tavalla kuin ne valvovat omia toimipaikkojaan.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Manni ja Virtanen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Esittelijänä tämän asian kohdalla toimi Heikkinen.