Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2925.04.20164

3832-2016 (014)

Turku Science Park Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 29

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 7.4.2016:

Turku Science Park Oy (jäljempänä TScP Oy) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 87,78 %. TScP Oy:n yhtiökokous pidetään 12.5.2016 klo 10.30. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan TScP Oy kuuluu ensimmäiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. TScP Oy:n tulee noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Yhtiö on onnistunut kaikkien toiminnallisten tavoitteiden osalta yli asetettujen tavoitteiden. Yhtiön henkilöstön työilmapiiri ja oma näkemys tuottavuudesta on selvitetty kyselyllä vuoden 2015 lopulla ja kyselyn mukaan molemmat ovat olleet korkealla tasolla. Merkittävä parannus on saatu aikaiseksi myös ulkoisen rahoituksen hyödyntämisessä. Aiemmin korkeammalla ollut ulkoinen rahoitus pieneni edellisinä vuosina alemmas, hankerahoituksen vähyyden vuoksi. Nyt hankerahoituksen saamiseen on panostettu ja panostukset ovat tuoneet tuloksia.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Yhtiön talous ei toteutunut suunnitellusti ja kaksi merkittävää syytä laski tilikauden tuloksen yli 1,5 miljoonaa euroa tappiolle: Kauan sitten hankittujen Karolinska Development AB:n osakkeiden arvostus pörssissä on ollut jo pitkään alempana kuin mitä ne on arvostettu TScP Oy:n tilinpäätöksessä. Nyt yhtiö siirtyi käyttämään omana arvostusperiaatteenaan pörssiarvoa. Tämä aiheutti noin 0,8 milj. euron alaskirjauksen tilikauden tulokseen. Toinen tulosta merkittävästi rasittanut syy oli kaupungin vuosittaisen avustuksen pieneneminen noin 0,85 milj. eurolla. Nämä poikkeamat aiheuttivat suuremman tappion tulokseen kuin mitä tulos lopulta oli, eli ilman näitä kahta poikkeamaa myös tilikauden tulos olisi ollut tavoitetta parempi.

Yhtiön tase on edelleen hyvin vahva (omavaraisuusaste 90 %) ja likvidit rahavarat vuoden 2014 lopussa n. 4,3 milj. euroa. Toisin sanoen yhtiön tase kesti hyvin tilikaudella tapahtuneet negatiiviset tulosvaikutukset ja vaaraa yhtiön toiminnan jatkuvuuteen ei aiheutunut.

Liite 1TScP Oy:n tuloskortti

OheismateriaaliTScP yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salassa pidettävä JulkL 24 §:n 20 kohta)

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Randell ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedTurku Science Park Oy Ab
tiedKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 29
Liite 1:TScP Oy:n tuloskortti