Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1107.03.20163

2189-2016 (014)

Turun Tekstiilihuolto Oy:n varsinainen yhtiökokous ja hallituksen jäsenten valitseminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 11

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 29.2.2016:

Turun Tekstiilihuolto Oy:n varsinainen yhtiökokous

Turun Tekstiilihuolto Oy (jäljempänä Tekstiilihuolto) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on tällä hetkellä 66 %. Meneillään olevan fuusion Ravanin Pesula Oy:n kanssa ja fuusion rekisteröinnin jälkeen kaupungin omistusosuus tulee laimenemaan n. 50,4 prosenttiin. Yhtiö tulee siten säilymään konserniyhteisönä, jossa kaupungilla on määräysvalta.

Tekstiilihuollon yhtiökokous pidetään 7.4.2016 klo 12.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat, hyväksytään fuusioon liittyvät asiakirjat sekä nimetään uudet hallituksen jäsenet. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Tekstiilihuolto kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Tekstiilihuollon hallituksen esitys noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Yhtiön tilinpäätös ja sen käsittely (yhtiökokouksen esityslistan kohdat 6 – 10)

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Vuoden 2015 osalta Tekstiilihuollon tuotannolliset tavoitteet toteutuivat hyvin ja kaikki yhtiön toiminnalliset tavoitteet toteutuivat. Vuosi oli kokonaisuudessaan Turun Tekstiilihuolto Oy:n paras ja merkittävin syy toiminnan tehokkuuteen on henkilökunnan sitoutuminen ja ahkeruus sekä osaava esimies orga-nisaatio.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Yhtiön kaikki taloudelliset tavoitteet ylitettiin selkeästi. Liikevaihdoksi muodostui 12,9 milj. euroa, liikevoitoksi 0,8 milj. euroa ja tilikauden voitoksi 0,7 milj. euroa. Yhtiön tase vahvistui selvästi ja omavaraisuusaste oli 36,6 %.

Yhtiön kassavarat olivat 1,54 milj. euroa ja jakokelpoinen oma pääoma vastaavasti 0,72 milj. euroa. Yhtiön tase siis mahdollistaisi edellä mainitun suuruisen osingonjaon omistajilleen. 

Sulautuminen (yhtiökokouksen kohta 12)

Kaupunginhallitus hyväksyi 18.1.2016 § 20 Turun Tekstiilihuolto Oy:n ja Ravanin Pesula Oy:n absorptiosulautuminen ja siihen liittyvän sulautumissuunnitelman. Yhtiökokous käsittelee osaltaan sulautussuunnitelman sekä siihen liittyvän tilintarkastajan lausunnon, jonka mukaan sulautuminen ei ole omiaan vaarantamaan vastaanottavan yhtiön velkojen maksun.

Hallituksen jäsenet (yhtiökokouksen kohta 13)

Yhtiön hallitukseen on aiemmin kuulunut viisi henkilöä, joista kolme Turun kaupungin nimeämiä. Turun kaupungin nimeämät henkilöt ovat Lasse Lindholm (pj.), Eeva Lammi ja Mauri Kivilaakso. Jatkossa Turun kaupungilla on oikeus nimetä hallitukseen neljä (4) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä, Satakunnan sairaanhoitopiirillä sekä Porin kaupungilla on kullakin oikeus nimetä hallitukseen yksi (1) jäsen. Konsernijaoston tulisi nimetä neljä hallituksen jäsentä.

Liite 1Tekstiilihuollon tuloskortti

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salassa pidettävä JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä yhtiökokouksen esityslistan tiedoksi.

Samalla konsernijaosto antaa tarvittavan konserniohjeen koskien yhtiön hallitukseen valittavia henkilöitä ja toteaa, että muilta osin tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto päätti merkitä yhtiökokouksen esityslistan tiedoksi.

Samalla konsernijaosto päätti antaa konserniohjeen, jonka mukaan yhtiön hallitukseen tulee valita:

Lasse Lindholm (pj)

Eeva Lammi

Mauri Kivilaakso

Niina Ratilainen

Muilta osin tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

Päätös asiassa tehtiin Rantasen Eklundin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Lindholm ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedTurun Tekstiilihuolto Oy
aoKivilaakso Mauri
aoLammi Eeva
aoLindholm Lasse
aoRatilainen Niina


Liitteet:

Khkon § 11
Liite 1:Tekstiilihuollon tuloskortti