Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto9630.11.20154

11929-2015 (014, 034)

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 96

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 26.11.2015:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy perustettiin kaupunginvaltuuston 28.9.2015 § 159päätöksellä ja määriteltiin strategiseksi yhtiöksi, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 100 prosenttia. Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään 8.12.2015 klo 10.00 alkaen. Yhtiökokouskutsun esityslistassa ovat esitettynä kaikki keskeiset asiakokonaisuudet, mitkä on esitelty ja päätetty asianomaisessa kaupunginvaltuuston päätöksessä.

Yhtiön tulee osaltaan pitää ylimääräinen yhtiökokous, jossa se hyväksyy kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti kaikki omistajan välillä tehtävät transaktiot, joita ovat muun muassa rakennusten ostot ja kauppakirjat, maanvuokrasopimukset, lainasopimukset sekä muut kaupunginvaltuuston päätöksessä mainitut asiat.

Lisäksi yhtiölle on laadittu talousarvio vuodelle 2016 sekä taloussuunnitelma vuosille 2017 – 2019, joka on esitetty yhtiökokouksen esityslistassa ja sen liitteessä. Mainitussa kohdassa on myös eritelty kaikki keskeiset laskentaoletukset, joihin taloussuunnitelma perustuu. Edellä mainitun talousarvion perusteella yhtiölle on laadittu myös tuloskortti, jossa esitetään hyväksyttäväksi yhtiön toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet ja niiden tavoitetasot tuleville vuosille.

Yhtiön hallituksen esitys yhtiökokouksessa päätettävistä asioista vastaa kaupunginvaltuuston 28.9.2015 asiasta tehtyä päätöstä. Yhtiön pääomarakenne on suunniteltu siten, että myönnetystä vaihtovelkakirjalainasta (49,3 milj. euroa) vaihdetaan 25,0 milj. euroa osakkeiksi heti vuoden 2016 alussa ja kirjataan yhtiön sijoitetun vapaan pääoman rahastoon. Tämä pääomitus tulee osaltaan saattaa vielä Kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Asiakirjoihin on tehty vähäisiä teknisluonteisia muutoksia, joita kaupunginjohtaja on oikeutettu tekemään kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti.

Edellä olevaan viitaten konsernihallinnolla ei ole muuta huomautettavaa yhtiön esitykseen ylimääräisen yhtiökokouksen sisältämistä asiakokonaisuuksista, minkä vuoksi tarvetta konserniohjeen antamiseen ei ole.

Oheismateriaali 1Ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää,

että ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole,

että yhtiön esitys toiminnallisiksi ja taloudellisiksi tavoitteiksi (tuloskortti) hyväksytään ja se liitetään osaksi yhtiöiden normaalia seurantaprosessia ja

että kaupunginjohtaja oikeutetaan nimeämään yhtiön hallitukseen viisi jäsentä, joista kolme luottamushenkilöä ja kaksi viranhaltijaa sekä nimetyistä hallituksen puheenjohtaja.

Lisäksi konsernijaosto esittää edelleen kaupunginhallitukselle, että yhtiölle myönnetystä vaihtovelkakirjalainasta (yht. 49,3 milj. euroa) vaihdetaan 25,0 milj. euroa osakkeiksi heti vuoden 2016 alussa, joka kirjataan yhtiön sijoitetun vapaan pääoman rahastoon.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto päätti,

että ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole,

että yhtiön esitys toiminnallisiksi ja taloudellisiksi tavoitteiksi (tuloskortti) hyväksytään ja se liitetään osaksi yhtiöiden normaalia seurantaprosessia ja

että kaupunginjohtaja oikeutetaan nimeämään yhtiön hallitukseen viisi jäsentä, joista kolme luottamushenkilöä ja kaksi viranhaltijaa sekä nimetyistä hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Lisäksi konsernijaosto esitti edelleen kaupunginhallitukselle, että yhtiölle myönnetystä vaihtovelkakirjalainasta (yht. 49,3 milj. euroa) vaihdetaan 25,0 milj. euroa osakkeiksi heti vuoden 2016 alussa, joka kirjataan yhtiön sijoitetun vapaan pääoman rahastoon.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Yrttiahon ehdotus, että esittelijän päätösehdotus hyväksytään siten muutettuna, että konsernijaosto nimeää yhtiön hallituksen jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

tiedTurun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy
esiKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvRandell Aleksi