Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto9530.11.20153

11876-2015 (011)

Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n ennakkonäkemyspyyntö tavoiteneuvotteluiden valmisteluperiaatteista ja omistajan informoiminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 95

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 25.11.2015:

 

Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus pyytää omistajan ennakkonäkemystä kaikilta omistajilta opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytävien tavoiteneuvotteluiden mukaiseen neuvottelupositioon.

 

Ennakkonäkemystä pyydetään, koska konserniohjeen mukaan kaupungin tytäryhteisön tulee tiedustella omistajan ennakkonäkemystä yhteisön toiminta-ajatuksen tai toiminnan olennaisesta muuttamisesta. Tavoiteneuvotteluissa saattaa nousta esille mahdollisuus, jossa ministeriö esittää ammattikorkeakoululle tähän kategoriaan sijoittuvia toimenpiteitä.

 

Turun ammattikorkeakoulu pyytää omistajan ennakkonäkemystä seuraavista neuvottelujen lähtökohdista:

 

Turun ammattikorkeakoulu tulee toimimaan neuvottelukauden ajan Turun kaupunkikonsernin tytäryhteisönä.

Ammattikorkeakoulun tehtävä, profiili ja vahvuusalat on määritelty ammattikorkeakoulun strategiassa 2015-2025. Näiden mukaisesti ammattikorkeakoulu tulee hakemaan strategiarahoituksia

oInnovaatiopedagogisen oppimisen digitalisaatiolle

oLounais-Suomen korkeakouluverkoston syventämiselle yhteisten oppimisympäristöjen ja hallintopalveluiden kautta

oTulevaisuuden teknillisen innovaatiokorkeakoulun ja hyvinvoinnin kehittämisen vaatiman opetus- ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioinfrastruktuurin kasvattamiseen.

Edellisen tavoiteneuvottelun ja toimiluvan hakemisen yhteydessä tehtyjen koulutusvastuiden ja toiminnan supistamisten jäljiltä Varsinais-Suomessa ja Turun alueella on strateginen tarve kaikille Turun ammattikorkeakoulussa oleville koulutusvastuille. Koulutusaloittaiset tutkintotavoitteiden kehitystarpeet nähdään seuraavasti:

oVahvasta vientiteollisesta työelämästä johtuen tekniikan alan tutkintotavoitteita tulee lisätä merkittävästi aiemmasta tasosta.

oSosiaali- ja terveysalan työelämän jatkuvasta tarpeesta johtuen alan tutkintotavoitteita tulee lisätä aiemmasta tasosta.

oKansallisesti merkittävän ja alueellisesti vahvan kulttuuristrategian ja -toiminnan johdosta kulttuuri- ja taidealojen tutkintotavoitteiden tulee säilyä vähintään nykyisellä tasolla.

oLiiketoiminnallisen jatkuvan kehittämistarpeen johdosta liiketalouden tutkintotavoitteet tulee säilyttää vähintään nykyisellä tasolla.

Ammattikorkeakoulun Turussa tapahtuva toiminta tulee keskittymään tavoitesopimuskaudella Kupittaan kampukselle.

Neuvotteluiden lähtökohdista on tiedusteltu Kaupunkikehitysryhmän kantaa, joka puoltaa esitettyjä lähtökohtia neuvotteluun:

 

”Suunnitelma tukee hyvin Turun kaupungin strategian ja Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n strategian tavoitteiden toteutumista vetovoimaisena korkeakoulu- ja yliopistokaupunkina. Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n kampushanke on merkittävä osa Turun kaupungin kärkihankkeesta ”Tiedepuisto ja kampuksen kehittäminen”. Kaupunkikehitysryhmä puoltaa Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n esityksen hyväksymistä.

Oheismateriaali 1Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n ennakkonäkemyspyyntö – hallituksen pöytäkirja liitteineen

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoittaa ennakkonäkemyksenä Turun Ammattikorkeakoulu Oy:lle, että yhtiön esitys yhtiön lähtökohdiksi opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytäville vuosien 2017-2020 tavoiteneuvotteluille hyväksytään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun ammattikorkeakoulu Oy