Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto9209.11.2015

4005-2015 (014)

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 92

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 9.11.2015:

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 56,67 prosenttia.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään 27.11.2015 klo 14.00 alkaen. Yhtiökokouskutsun esityslistassa ovat esitettynä seuraavat asiat:

Kohta 3 – UUDEN HALLITUKSEN VALINTA KAUDELLE 2016 - 2018

”Yhtiön hallituksen toimikausi päättyy vuoden vaihteessa. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön hallitukseen kuuluu yhdeksän varsinaista jäsentä ja kolme varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta.

Yhtiön omistajakuntia ja asukkaita edustavaa Vaso-kokousta on pyydetty nimeämään ehdokkaat hallituksen jäseniksi ja varajäseniksi 16.11.2015 mennessä.

Kunnat ovat esittäneet ehdolle varsinaisiksi jäseniksi seuraavia henkilöitä:

- Turku: Konsta Weber, pj, Joonas Kallio, vpj, Pirjo Lampi, Henry Toivari ja Suvi Uusitalo

- Raisio: Jari Salonen

- Kaarina: Marjo Rantalainen

Varajäseniksi kunnat ovat esittäneet seuraavia:

- Naantali: Markku Tuuna

- Lieto: Esa-Matti Metsistö

Asukkaita edustava Vaso-kokous 22.9.2015 on esittänyt ehdolle varsinaisiksi jäseniksi Sirkku Alin ja Esa Kankaristo sekä varajäseneksi Ulla-Elina Hurme.

Päätettäneen valita yhtiölle hallitukseen toimikaudelle 2016 – 2018 omistajakuntien ja asukkaiden Vaso-kokouksen esittämät henkilöt.”

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 19.10.2015 (§ 79), että Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n hallitukseen nimetään yllä mainitut henkilöt, eikä mainittuun kohtaan ole huomautettavaa.

Kohta 4 – UUSIEN ASUMISOIKEUSRAHASTOJEN PERUSTAMINEN

”Päätettäneen perustaa seuraava asumisoikeusrahasto:

- Pappilanaho 458.257,00 €”

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 31.8.2015 (§ 67) merkitä tiedoksi Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n ilmoituksen osakkeenomistajalle sulautumisesta koskien Asunto Oy Piikkiön Pappilanleinikin ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n sulautumista. (Vaso/Pappilanaho -kohde on sama kuin edellä esitetty Asunto Oy Piikkiön Pappilanleinikki).

Konsernijaosto päätti, että se ei vaadi osakeyhtiölain 16 luvun 9.2 §:n mukaisesti sulautumisesta päättämistä yhtiökokouksessa.

Yhtiökokouksen edellä mainittu kohta liittyy päätettyyn sulautumiseen, eikä siihen ole huomautettavaa.

Edellä olevaan viitaten konsernihallinnolla ei ole muuta huomautettavaa yhtiön esitykseen ylimääräisen yhtiökokouksen sisältämistä asiakokonaisuuksista, minkä vuoksi tarvetta konserniohjeen antamiseen ei ole.

Oheismateriaali 1Ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy