Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7819.10.20153

10409-2015 (011)

Konserni- ja omistajaohjauksen kehittäminen - vuorovaikutus yhteisöjen kanssa

Tiivistelmä: -

Khkon § 78

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 15.10.2015:

Kaupunki on ajanmukaistamassa omistaja- ja konserniohjausta sekä päivittämässä tähän liittyviä ohjausasiakirjoja eli konserniohjeita ja omistajapolitiikka-asiakirjaa. Konserniohjeissa tullaan huomioimaan uuden Kuntalain vaatimukset liittyen konsernin omistajaohjaukseen, riskienhallintaan, raportointiin, hyvään hallintotapaan ja muihin laissa mainittuihin asioihin.

Tavoitteena on huomioida valmistelussa yhteisöjen näkemykset liittyen omistajapolitiikka-asiakirjaan tehtäviin kirjauksiin sekä yleisesti konsernin yhteisiin tukipalveluihin ja muihin keskeisiin konserniohjaukseen liittyviin asiakokonaisuuksiin. Tähän liittyen yhteisöjen hallituksille on lähetetty Kaupunginjohtajan laatimat kysymykset.

Saaduista vastauksista on laadittu kooste, josta ilmenee kunkin yhteisön vastaus kokonaisuudessaan asianomaiseen kysymykseen. Vastauksia on pyydetty mahdollisimman lyhyinä ja ytimekkäinä, jotta saadun aineiston koko olisi hallittavissa.

Saatuja vastauksia pyritään huomioimaan ja hyödyntämään omistajapolitiikka-asiakirjan sekä konserniohjeiden valmistelussa kuluvan syksyn aikana.

Oheismateriaali 1Kysymykset ja kooste saaduista vastauksista (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Oheismateriaali 2Lyhyt koonti saaduista vastauksista (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto käy asiasta lähetekeskustelun ja merkitsee tiedoksi jatkovalmistelussa huomioitavat yhteisöjen vastaukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin

Kokouksessa oli SAP HR:n käyttöönottoa konserniyhtiöissä selvittämässä johtaja Jukka Laiho.