Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7421.09.20154

5685-2015 (633)

Omistajan ennakkonäkemys Turun Kaupunkiliikenne Oy:lle sähköbussien hankintaprosessin vireillepanosta ennen liikennöintisopimuksen tekemistä Turun seudun joukkoliikennelautakunnan kanssa Turun sisäisen linjan 1 (Satama - Lentoasema) liikenteestä

Tiivistelmä: -

Khkon § 74

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen ja kehittämispäällikkö Jari Paasikivi:

Turun kaupunki ja Turun Kaupunkiliikenne Oy ovat tehneet vuonna 2011 sopimuksen liikennöinnistä, jossa on määritetty Turun Kaupunkiliikenne Oy:n liikennöimät linjat sekä liikennöinnin kesto vuoden 2019 kevääseen asti sekä mahdollisuus 3 vuoden jatkosopimukselle (optio).

Kaupunginhallitus on 1.6.2015 § 260 päättänyt, että linjan 1 liikennöinti toteutetaan sähköbusseilla uuden liikennöintikauden alkaessa 1.10.2016 alkaen ja että liikennöinti siirtyy Turun Kaupunkiliikenne Oy:lle kyseisestä ajankohdasta alkaen.

Linjan 1 liikennöintiä ei tule tarkastella erillään yhtiön muista liikennöintisopimuksista, vaan yhtiön koko liikennettä ja tulevia kehittämisen painopisteitä tulee tarkastella yhtenä kokonaisuutena. Tästä syystä linjan 1 liikennöintisopimuksen tekeminen tulee liittää samaan päätöksentekoprosessiin, jossa linjataan yhtiön liikennöinnin jatko. Yhtiön koko liikennöinnin jatkosta on tarkoitus päättää vuoden 2015 loppuun mennessä.

Suunnitelmissa on käynnistää linjan 1 liikennöinti kuudella sähköbussilla, mikä edellyttää sekä sähköbussien että latauslaitteiden kilpailuttamista. Hankintaprosessin kesto on noin yksi vuosi, joten hankintaprosessin käynnistäminen on tarpeellista ennen liikennöintisopimuskokonaisuuden käsittelyä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa omistajan ennakkonäkemyksenä, että Turun Kaupunkiliikenne Oy voi käynnistää linjan 1 kalustohankinnan kilpailutuksen yhteistyössä Turun kaupungin hankintatoimen kanssa odottamatta liikennöintisopimuksen solmimista.

Lisäksi konsernijaosto edellyttää, että hankinnan tulee olla keskeytettävissä, mikäli hankkeeseen liittyvä valtion tuki ei mahdollista sen toteuttamista tai kaupunginvaltuusto ei hyväksy linjan 1 liikennöintisopimuksen siirtoa Turun Kaupunkiliikenne Oy:lle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy