Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7321.09.20153

9231-2015 (041)

Strategisten yhteisöjen tuloskortit

Tiivistelmä:

Turun kaupunginhallituksen johtosäännön 9 § mukaan kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on mm. huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta. Toiminnan ja talouden tavoitteiden määrittelyn ja seurannan väline on strategisen yhteisön tuloskortti. Kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitetään tuloskorttien merkitsemistä tiedoksi.

Khkon § 73

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 17.9.2015:

Turun kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n 4-kohdan mukaisesti kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Yhteisöt ovat toimittaneet Turun kaupungille valmistelemansa tuloskortit liitettäväksi kaupungin vuoden 2016 talousarvioon ja vuosien 2017 – 19 taloussuunnitelmaan. Strategisten yhteisöjen tuloskortit on koottu liitteeseen 1. Lisäksi liitemateriaalissa 2 on mukana lyhyt yhtiökohtainen kooste, josta käy ilmi, mikäli yhteisön kortissa on jotain merkittäviä poikkeamia suhteessa toteutuneisiin tavoitteisiin tai suhteessa tuleviin tavoitearvoihin.

Monessa strategisessa yhtiössä on meneillään rakennemuutoksia tai yritysjärjestelyjä, jotka vaikuttavat oleellisesti tuloskorttien tavoitetasoihin. Yhtiöt ovat kuitenkin laatineet talousarvionsa ja edelleen tuloskorttinsa nykyisen toiminnan jatkuvuuden perusteella, koska varsinaisia päätöksiä rakennejärjestelyistä ei vielä ole tehty. Tämän vuoksi monen yhtiön osalta syntyy tarve muuttaa tuloskorttien tavoitearvoja talousarviokäsittelyn myöhemmässä vaiheessa. Näitä yhtiöitä ovat muun muassa Arkea Oy, Turun Seudun Rakennustekniikka Oy, Turun Tekstiilihuolto Oy ja Koneteknologiakeskus Oy. Lisäksi osalla yhtiöistä esitetyt tavoitteet poikkeavat jonkin verran toteumavuosien tasosta, minkä vuoksi niitä jouduttaneen muuttamaan talousarviokäsittelyn aikana.

Liite 1Tuloskortit – strategiset yhteisöt

Liite 2Yhteenveto – tuloskortit (23 kpl)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee tuloskortit tiedoksi ja hyväksyy ne osaltaan talousarviokirjaan sisällytettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talous ja rahoitus


Liitteet:

Khkon § 73
Liite 1:Tuloskortit - strategiset yhteisöt
Liite 2:Yhteenveto - tuloskortit (23 kpl)