Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6331.08.20153

8669-2015 (041)

Strategisten yhteisöjen toiminnan ja talouden seuranta

Tiivistelmä: -

Khkon § 63

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 27.8.2015:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen. Konsernijaoston tehtävänä on huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Toiminnan ja talouden seuranta tapahtuu strategisten yhteisöjen osalta 2. osavuosikatsauksen yhteydessä, missä yhteisöjen tuloskortit ovat jo mukana nidottuina omana osionaan (liite 1 – strategiset yhteisöt). Seurattavien yhteisöjen suuren lukumäärän vuoksi yhteisökohtaiset lyhyet kommentit on tässä koottu omalle liitteelleen (liite 2 – yhteisökohtaiset huomiot).

Yleisenä huomiona voidaan todeta, että seurattavien yhteisöjen toiminta ja talous on toteutumassa pääosin asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Merkittävimmistä poikkeamista voitaneen mainita Oy Turku Energian toiminnan laajuuden ja liikevoiton supistuminen hieman johtuen pääosin lämpimästä talvesta sekä tuotantoyhtiöiden haasteet tilaajan mahdollisesti vähentäessä ostojaan tuotantoyhtiöiltä vuoden 2015 aikana.

LiiteOsavuosikatsaus 2 – strategiset yhteisöt - tuloskortit

LiiteKoonti – yhteisökohtaiset huomiot

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä strategisten yhteisöjen tuloskortit tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Khkon § 63
Liite 1:Osavuosikatsaus 2 - strategiset yhteisöt - tuloskortit
Liite 2:Koonti - yhteisökohtaiset huomiot