Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4511.05.20159

4959-2015 (014)

Koneteknologiakeskus Turku Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 45

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 4.5.2015:

Koneteknologiakeskus Turku Oy:n varsinainen yhtiökokous

Koneteknologiakeskus Turku Oy (jäljempänä Koneteknologiakeskus) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa kaupunkikonsernin omistusosuus on 92,55 %. Koneteknologiakeskuksen yhtiökokous pidetään 22.5.2015 klo 10.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Koneteknologiakeskus kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Koneteknologiakeskuksen hallituksen esitys noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Yhtiön toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet vaihtelevasti, käyttötunnit ovat jääneet suunnitellusta, mutta kävijämäärillä mitattuna tavoite on saavutettu. Ulkoisen rahoituksen osuus on pysynyt ennallaan, mutta välillisesti muiden toimijoiden (yliopistot, korkeakoulut) kautta on summa huomattavasti merkittävämpi. Suorat kontaktit yrityksiin ovat kasvussa ja meriteollisuuden positiiviset päätökset Turun seudulla näkyvät myös kehitystoiminnan aktivoitumisena.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Yhtiön liikevaihto (2,4 milj. euroa) jäi asetetusta 3,0 milj. euron tavoitteestaan, samoin liikevoitto (-69 tuhatta euroa) ja tilikauden tulos (-70 tuhatta euroa) jäivät asetetusta nollatulostavoitteesta. Haettujen hankkeiden toteutumisen epävarmuus, käynnissä olevien hankkeiden loppuminen, heikon taloustilanteen aiheuttama yritysmyynnin heikko kasvu, saivat aikaan budjetin tulopuolen alittumisen. Yhtiön rahoitustilanne on melko kireä ja oma pääoma vähentynyt n. 234 tuhanteen euroon. Yhtiön tase ei mahdollista nykyisen kaltaista negatiivista tuloskehitystä enää kovin pitkään. Kaupunkikonsernin taloudellinen avustus (630 t€) säilyi entisellä tasollaan.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Osoitteessa Lemminkäisenkatu 28 sijaitsevan Koneteknologiakeskuksen kiinteistön tontin myynti Turun ammattikorkeakoulu Oy:lle on valmistelussa. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 6.5.2015 § 251 päättänyt esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle kiinteistön myyntiä. Lisäksi käynnissä on valmistelu Koneteknologiakeskus Oy:n omistajapohjan laajentamiseksi. Yhtiön hallituksen kokoonpano tulee arvioitavaksi em. valmistelun jälkeen. Tässä vaiheessa yhtiön hallituksen kokoonpanoon ei tule tehdä muutoksia.

Kaupunkiliikenteen toimitusjohtaja Erkki Virkki ja hallituksen puheenjohtaja Pirkko Keskinen on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Koneteknologiakeskuksen tuloskortti

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Koneteknologiakeskus Turku Oy:n toimitusjohtaja Erkki Virkki ja hallituksen puheenjohtaja Pirkko Keskinen.

 

Jakelu

tiedKoneteknologiakeskus Turku Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 45
Liite 1:Koneteknologiakeskuksen tuloskortti