Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3911.05.20153

4174-2015 (014)

Logomo Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 39

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 4.5.2015:

Logomo Oy:n varsinainen yhtiökokous

Logomo Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 39 % ja osuus yhtiön äänivallasta 49 %. Logomon yhtiökokous pidetään 10.6.2015 klo 15.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan osakkuusyhtiöissä palkkiot määräytyvät yhtiökokouksessa omistajien neuvot-telun pohjalta. Kaupunginjohtajalle tulee antaa oikeus neuvotella vuosipalkki-oiden määräytymisestä muiden omistajien kanssa sekä käyttää kaupungin puhevaltaa niiden osalta yhtiökokouksissa.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Logomo Oy:n hallituksen esitys noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Vuonna 2014 Logomon toiminnalliset tavoitteet ylitettiin. Pitkäaikaisvuokrauksessa käyttöaste on ollut selkeästi tavoitetta parempi (toteuma 98,6 % ja tavoite 60 %) ja myös lyhytaikaisen vuokrauksen tavoitteet ylitettiin (toteuma 90,7 ja tavoite 85 %).

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Taloudelliset tavoitteet saavutettiin ja pääosin jopa ylitettiin vuonna 2014. Yleisesti Logomon vuotta 2014 voidaan pitää erittäin hyvänä erityisesti kun huomioidaan, että talo oli edelleen keskeneräinen ja rakentaminen päättyy keväällä 2015. Lisäksi yleinen taloudellinen tilanne on ollut haastava. Logomo konsernin liikevaihdoksi muodostui 3,7 milj. euroa, liikevoitoksi 1,1 milj. euroa ja tilikauden tulokseksi 0 euroa. Konsernin taseen loppusumma oli 55,2 milj. euroa ja omavaraisuusasteeksi muodostui 49 %, kun omistajien myöntämät osakaslainat sisällytetään omaan pääomaan. Konsernilla oli tilikauden lopulla vierasta pääomaa taseessaan 25,8 milj. euroa.

Logomo Oy:n toimitusjohtaja Päivi Rytsä on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Logomo Oy:n tuloskortti

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui päätöksenteon ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Logomo Oy:n toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Jakelu

tiedLogomo Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 39
Liite 1:Logomo Oy:n tuloskortti