Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3320.04.201512

2600-2015 (101)

Yhtiöiden vastaus kaupunginhallituksen varajäsen Johannes Yrttiahon selvityspyyntöön vuokratyövoiman käytöstä Turku-konsernin yhtiöissä

Tiivistelmä: -

Khkon § 33

Johtaja Tuomas Heikkinen ja konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 13.4.2015:

Kaupunginhallitus päätti lähettää seuraavan kaupunginhallituksen varajäsen Johannes Yrttiahon selvityspyynnön valmisteltavaksi: ”Turun omistamissa yhtiöissä (Arkea, Turun Seudun Kuntatekniikka Oy,Turun Seudun Rakennustekniikka) on käyty yt-neuvotteluja ja päätetty irtisanomisista ja lomautuksista. Tietooni on tullut, että yhtiöissä käytetään vuokratyövoimaa irtisanomisista ja lomautuksista huolimatta. Kaupunginhallitukselle valmistellaan selvitys yhtiöiden vuokratyövoiman käytön laajuudesta ja sovelletuista työehdoista.”

Kaupunki on lähettänyt kyselyn niille selvityspyynnössä mainituille konserniyhtiöille, joilla on käynnissä yt-neuvottelut. Kyselyssä tiedustellaan miten yhtiöt ovat huomioineet yt- lainsäädännöstä johtuvat velvoitteet vuokratyövoiman käytön suhteen. Kyselyn tuloksista raportoidaan kaupunginhallituksen konsernijaostolle, jonka tehtäviin yhtiöiden seuranta kuuluu.

Yhtiöt ovat antaneet vastineensa selvityspyyntöön ja kuten selvityksistä käy ilmi, niissä yhtiöissä, joissa yt – neuvotteluita on käyty (Turun Seudun Rakennustekniikka Oy ja Turun Seudun Kuntatekniikka Oy) ei ole toimittu yt – lain vastaisesti vuokratyövoiman käytön osalta.

Liite 1Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n selvitys

Liite 2Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n selvitys

Liite 3Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n selvitys

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä selvityspyynnön käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Yrttiahon seuraavan sisältöinen muutosehdotus raukesi kannatuksen puuttuessa:

Konsernijaosto päättää merkitä saadut selvitykset tiedokseen ja pyytää yhtiöiltä lisäselvitykset alihankintana tehtävistä töistä, alihankkijoiden vuokratyövoiman käytöstä ja sovelletuista työehdoista. Kaupungin on omistajana huolehdittava yhtiöiden tilaajavastuun toteutumisesta.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.


Liitteet:

Khkon § 33
Liite 1:Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n selvitys
Liite 2:Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n selvitys
Liite 3:Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n selvitys