Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2820.04.20157

4042-2015 (014)

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 28

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna ja tilacontroller Nora Hilden 13.4.2015:

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin varsinainen yhtiökokous

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli (jäljempänä Monitoimihalli)) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 60,31 % ja osuus äänioikeudesta 86,99 %. Monitoimihallin yhtiökokous pidetään 15.5.2015 klo 14.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Monitoimihalli kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Monitoimihallin hallituksen tulee noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Toiminnallisten tavoitteiden osalta käyttöaste muiden yleisötapahtumien kuin jääkiekon osalta jäi alle tavoitteen. Asiakastyytyväisyyttä mitattiin aiemmasta poikkeavassa segmentissä, joten vertailu edellisten vuosien tulokseen ei ole mielekästä. Kiinteistön korjaussuunnitelma ja investointisuunnitelma tehtiin ja päivitettiin 2014 myös Kupittaan kiinteistön osalta.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Koy Turun Monitoimihallille asetetut taloudelliset tavoitteet ovat toteutuneet koko yhtiön tasolla asetettujen tavoitteiden mukaisesti tai osin paremmin. Investointitaso jäi alle asetetun tavoitteen, mutta yhtiöstä saatujen tietojen mukaan investointimenot 2014–2015 toteutuvat kumulatiivisesti suunnitelman mukaisesti, mutta ajoitusta on muutettu

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin toimitusjohtaja Anu Kurkilahti-Haartemo ja hallituksen puheenjohtaja Juhani Leppä on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Koy Turun Monitoimihalli Oy:n tuloskortti

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin toimitusjohtaja Anu Kurkilahti-Haartemo ja hallituksen puheenjohtaja Juhani Leppä.

Eklund ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Monitoimihalli
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 28
Liite 1:Koy Turun Monitoimihalli Oy:n tuloskortti