Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1323.03.20154

2974-2015 (014)

Turun Seudun Vesi Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 13

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 18.3.2015:

Turun Seudun Vesi Oy:n varsinainen yhtiökokous

Turun Seudun Vesi on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 64,7 %. Turun Seudun Veden yhtiökokous pidetään 23.4.2015 klo 16.00. Varsinaisessa yhtiökokouksessa esitetään tilinpäätös, joka käsittää toimintakertomuksen, tuloslaskelman ja taseen sekä tilintarkastuskertomuksen.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Turun Seudun Vesi Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan. Konsernijaosto on tehnyt päätöksen yhtiön hallituksen kokoonpanosta 15.4.2013 § 45.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön materiaali ei sisällä tilintarkastuskertomusta, mutta yhtiö on lupautunut sen toimittamaan jälkikäteen ja tilintarkastaja on antanut tilinpäätökselle suullisen hyväksynnän yhtiön hallituksen kokouksessa. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Yhtiön tulee noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Yhtiön toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet erinomaisesti ja yhtiö toimitti osakaskunnilleen noin 22,7 miljoonaa kuutiometriä juomavettä. Vuoteen 2013 verrattuna veden tuotantomäärä kasvoi 36 prosenttia. Veden laatu oli odotusten mukaista kaikissa järjestelmän osissa ja täytti kaikki hyvän talousveden laatuvaatimukset.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Yhtiön taloudelliset tavoitteet toteutuivat hyvin ja suunnitellusti huolimatta siitä, että yhtiö laski veden tuotantokustannuksiin perustuvaa veden kuutiohintaa elokuusta 2014 alkaen. Tilikauden tulos muodostuu nollaksi, koska yhtiö toimii ns. Mankala – periaatteella ja tulos ”nollataan” tilikauden lopussa osakassopimusten mukaisesti arviolaskutuksen korjauksella. Yhtiön tase on edelleen hyvin velkainen ja omavaraisuusasteeksi muodostui 9,5 %.

Turun Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Aki Artimo ja hallituksen puheenjohtaja Joonas Heikkilä on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Oheismateriaali 2Tuloskortti Turun Seudun Vesi Oy

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Turun Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Aki Artimo ja hallituksen puheenjohtaja Jonas Heikkilä.

Jakelu

tiedTurun Seudun Vesi Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat